Premiera unei povești clasice

Premiera unei povești clasice
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cei mai mici dintre spectatori sunt aşteptaţi duminică, 17 februarie, începând cu ora 10,30, la premiera spectacolului "Punguţa cu doi bani".

Îndrăgitul actor Aurelian Iorga, cunoscut copiilor pentru rolurile sale memorabile, a făcut o adaptare în versuri după povestea lui Ion Creangă şi semnează şi regia, scenografia şi ilustraţia muzicală. A ales varianta în versuri pentru că, la vârsta publicului ţintă, 3-6 ani, e mult mai uşor de urmărit un text ritmat şi cu rimă. Totodată, a căutat soluţii ca schimbarea decorurilor să se facă cu rapiditate şi a imprimat spectacolului un ritm alert. Prin jocul actorilor şi dinamica decorului, prichindeii vor fi, cu siguranţă, greu de stăpânit din a-şi manifesta implicarea în poveste. În distribuţie îi regăsim pe actorii: Mihaela Lecca-Gorea, Nicole Lungu, Ion Tudorache şi Nicoleta Miru, care însufleţesc, cu mare antren, marionetele-personaje.

"Colegii mei fac o treabă minunată. Mihaela Lecca e la fel de năzdrăvană precum personajul pe care-l joacă, cocoşelul. Ion Tudorache joacă cu succes două personaje opuse, fiind şi boierul, şi moşneagul. Nicole Lungu şi Nicoleta Miru au, de asemenea, sarcina grea de a fi mai multe voci şi personaje, dar se descurcă de minune. Au intrat în jocul nostru şi cei din echipa tehnică, Lovinel Lungu, de exemplu, va fi o mascotă, calul, despre care nu vreau să spun mai  multe acum, iar Cătălin Marin şi Mihai Caragaţă vor interpreta rolurile unor ţărani", mai povesteşte Aurelian Iorga.

Citit 765 ori Ultima modificare Joi, 14 Februarie 2019 14:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.