Pentru prima dată, pe 2 aprilie, Ziua Instituţiei Prefectului
Foto: Iulia Kelt

Pentru prima dată, pe 2 aprilie, Ziua Instituţiei Prefectului
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pentru prima dată, în acest an, pe 2 aprilie, va fi sărbătorită Ziua Instituţiei Prefectului. Această zi a fost instituită prin Legea nr. 348/2018 și constituie un prilej important de „recunoaștere a rolului și meritelor pe care Instituția Prefectului le-a avut de-a lungul timpului la dezvoltarea țării din punct de vedere economic, cultural și social”, potrivit legiuitorului.

Cu acest prilej, Instituția Prefectului – județul Galați organizează o serie de manifestări, fiind invitați la eveniment colaboratorii instituției, precum și foștii prefecți (după 1990) sau urmași ai acelora care nu mai sunt printre noi.

„Oaspeții vor fi întâmpinați pe esplanada Prefecturii, la ora 12,00, iar ceremonia oficială va avea loc în holul mare de la parter și va include alocuțiuni și înmânarea plachetelor aniversare, fiind urmată de recitalul ansamblului vocal-instrumental Kalofonis și vernisarea a două expoziții: expoziția foto-documentară „Pârcălabi și prefecți. O istorie a Instituției Prefectului – județul Galați”, realizată de Muzeul Județean de Istorie „Paul Păltânea” și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” (în holul de la parter) și expoziția foto-documentară „1906 – Mărturii. Biserici din Galați cu prilejul anului jubiliar”, realizată de Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine (în holul de la etaj). Sala mare va găzdui apoi un scurt documentar cu tema „Ion Mincu și Palatul Administrativ”, realizat de Direcția Județeană pentru Cultură”, se precizează într-un comunicat de presă al Prefecturii Galaţi.

Ziua de 2 aprilie va fi și „Ziua porților deschise” gălățenilor care doresc să viziteze Prefectura, între orele 14,00 și 18,00, mai precizează reprezentanţii instituţiei.

Citit 1120 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Martie 2019 18:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.