Profesorii se pot iar titulariza cu acordul conducerii şcolii
Foto: Internet

Profesorii se pot iar titulariza cu acordul conducerii şcolii
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Ministerul Educaţiei a anunţat că a adoptat o Ordonanţă de Urgenţă care rezolvă situaţia titularizării profesorilor în baza articolului 253 (declarat neconstituţional). Într-un comunicat de presă, Ministerul Educației arată că ”prevederile acestei ordonanțe de urgență permit consiliului de administrație al unității de învățământ modificarea duratei contractului individual de muncă din durată determinată de un an, în contract de muncă pe durata de viabilitate a postului, pentru cadre didactice calificate, dacă acestea au promovat examenul de definitivat și concursul național de titularizare cu cel puțin nota șapte”.

În această situaţia sunt aproape 2.000 de profesori care au obţinut nota 7 la titularizare în ultimii 6 ani şi nu au găsit post permanent. În acest sens, Ministerul Educaţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă prin care se anulează dreptul profesorilor de a se titulariza dacă au luat note mai mari de 7 dar nu au găsit post permanent în ultimii 6 ani, ei fiind nvoiţi să susţină un alt examen.

Profesorii care au luat titularizarea în ultimii 6 ani şi nu mai vor să susţină alt examen în acest an vor putea ocupa posturi pe perioadă determinată şi vor avea aceleaşi drepturi ca profesorii titularizaţi.

Citit 5549 ori Ultima modificare Vineri, 05 Aprilie 2019 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.