Specialiştii de la Poliţia Vârlezi - speranţa sinistraţilor din troiene

Specialiştii de la Poliţia Vârlezi - speranţa sinistraţilor din troiene
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Două intervenţii în iadul alb – şase sinistraţi salvaţi *

Nici urmă de maşină

Un bărbat din Bârlad, judeţul Vaslui, a sesizat telefonic, vineri după-amiaza, Centrul Operaţional pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi în legătură cu faptul că a rămas blocat în zăpadă, cu maşina, la câţiva kilometri de comuna Bălăbăneşti.

Imediat, poliţiştii din comunele Bălăbăneşti şi Drăguşeni au declanşat operaţiunile de căutare şi salvare, dar nici urmă de maşină. Căutările au fost extinse şi în comunele din apropiere - Vârlezi şi Băleni.

La doi kilometri de Vârlezi

La Vârlezi, poliţiştii împreună cu primarul comunei şi reprezentanţii unei asociaţii agricole au plecat în căutarea maşinii şi a sinistraţilor, folosind tractoare de mare putere, cu tracţiune integrală.

Seara, la ora 20,30, echipele de căutare au reuşit să localizeze maşina blocată în zăpadă, în câmp, la doi kilometri de Vârlezi. În maşină erau doi tineri de 25 de ani fiecare - Marius B., din Vaslui şi Geanina S., din comuna Tichileşti, judeţul Brăila.

La doi kilometri în… necunoscut

Autoturismul a fost deblocat şi tractat până în parcarea primăriei din Vârlezi. Cei doi îngheţaţi au luat mai întâi masa, apoi au trecut la odihnă, urmând ca la deblocarea drumului, să-şi poată continua călătoria. 

De ce a fost maşina celor doi atât de greu de găsit? Simplu: tânărul care conducea nu cunoştea zona şi nu a putut indica exact locul în care a rămas blocat.

De asemenea, pentru că un ghinion nu vine niciodată singur, după ce a reuşit să sesizeze autorităţilor faptul că a rămas blocat în zăpadă, băiatului i s-a terminat bateria de la mobil, el nemaiputând fi contactat.

Cu vechime în salvări

Să nu uităm, că nu este prima intervenţie de succes a Poliţiei Vârlezi, specializată parcă în ultima vreme pe misiuni de salvare.

Astfel, marţea trecută aceeaşi trupă de şoc Poliţia, primarul şi reprezentanţii asociaţiei agricole au mai salvat doi cetăţeni italieni şi două femei care mergeau cu maşinile şi care se rătăciseră şi rămăseseră blocaţi în zăpadă, din cauză că nu cunoşteau drumul.

Citit 2186 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.