Cum se obţine autorizaţia de mediu

Cum se obţine autorizaţia de mediu

Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
3 comentarii

Autorizaţia de mediu reprezintă actul administrativ emis de autoritatea competentă pentru protecţia mediului, prin care sunt stabilite condiţiile şi parametrii de funcţionare ai unei activităţi existente sau a unei activităţi noi cu posibil impact semnificativ asupra mediului, obligatoriu la punerea în funcţiune.

Realizarea oricărui plan urbanistic, fie el de detaliu, zonal sau general, precum şi demararea oricărui proiect ce implică solicitarea unui certificat de urbanism, autorizaţie de construire, demolare sau desfăşurarea unei afaceri necesită începerea procedurilor de solicitare şi obţinere a actelor de reglementare în domeniul protecţiei mediului.

În vederea obţinerii autorizaţiei de mediu, titularul activităţii trebuie să depună la APM Galaţi (Agenţia pentru Protecţia Mediului) documentaţia necesară. Aceasta trebuie să includă elaborarea cererii pentru solicitarea autorizaţiei, fişa de prezentare şi declaraţie, un anunţ public pentru mediatizarea intenţiei de realizare a activităţii, planul de amplasament şi planul de încadrare în zonă a obiectivului, certificatul de înregistrare al firmei, precum şi certificatul constatator emis de  Oficiul Registrului Comerţului. De asemenea, se impune anexarea procesul verbal de constatare a respectării tuturor condiţiilor impuse prin acordul de mediu

Termenul maxim de eliberare a autorizaţiei de mediu este de 90 de zile lucrătoare, de la data depunerii documentaţiei complete, iar valoarea tarifului iniţial pentru depunerea solicitării este de 500 de lei. Următoarea etapă după depunerea solicitării de obţinere a autorizaţiei de mediu constă în stabilirea de comun acord cu APM Galaţi a datei pentru verificarea amplasamentului. 

În termen de douăzeci de zile lucrătoare de la data depunerii solicitării, după verificarea amplasamentului, APM analizează documentele prezentate şi întocmeşte îndrumarul cu probleme rezultate din analiza iniţială a documentaţiei, lista autorizaţiilor sau avizelor necesare emise de alte autorităţi, precum şi necesitatea efectuării bilanţului de mediu.

După efectuarea bilanţului de mediu, titularul activităţii prezintă la APM Galaţi un raport cu concluziile bilanţului de mediu şi cu recomandări pentru elementele programului pentru conformare. Raportul va fi supus dezbaterii publice în conformitate cu procedura de dezbatere publică stabilită în procedura de obţinere a autorizaţiei de mediu.

După realizarea dezbaterii publice şi analizarea rezultatelor acesteia, APM face publică decizia de emitere a autorizaţiei de mediu, cu sau fără program de conformare, prin afişare la sediul propriu si pe site-ul instituţiei, decizie care va putea fi contestată în termen de 30 de zile lucrătoare de la data afişării. La expirarea termenului, APM Galaţi emite autorizaţia de mediu. Aceasta se emite în trei exemplare şi îşi păstrează valabilitatea pe toată perioada în care beneficiarii lor obţin viza anuală.

Citit 1248 ori Ultima modificare Vineri, 03 Mai 2019 01:30

3 comentarii

 • postat de *** Sâmbătă, 04 Mai 2019 09:32 188.24.240.*** Link la comentariu
  0
  1

  @Suparatu
  Vorbesti ca sa nu taci, neica! Ai un exemplu concret... ceva? Ai facut vreo sesizare in sensul asta? Probabil ca nu, dar e mai simplu sa te dai suparat pe sat si sa te bagi in seama in ziare

  @Gabriel I.
  Aveti dreptate, articolul nu prezinta decat extrase din procedura de autorizare, rupte din context. Mai mult, amesteca actele de reglementare pentru planuri si proiecte cu autorizatia de mediu care se emite pentru activitati.
  Referitor la viza anuala, Hotararea CC nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial

  Raportează
 • postat de Suparatu Sâmbătă, 04 Mai 2019 00:57 5.13.248.*** Link la comentariu
  1
  3

  Cum se obtine....

  Se da mita. Mita. Spaga. Etc
  Multa. Vilele nu se fac singure.

  Raportează
 • postat de Gabriel I. Vineri, 03 Mai 2019 10:52 128.0.44.*** Link la comentariu
  0
  5

  Ma asteptam de la dumneavoastra sa veniti cu un punct de vedere din partea celor de la APM cu privire la atacarea la Curtea Constitutionala si acceptarea de catre aceasta, a OUG-ului privind aplicarea vizei anuale.
  In forma asta, este doar un articol scris la plictiseala.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.