Au furat bunuri de pe un ponton al AFDJ
Foto: Monica Zanet

Au furat bunuri de pe un ponton al AFDJ
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv şi, respectiv, sub control judiciar, a inculpaţilor Marian Boboacă şi Petrică Cortel. Cei doi sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie, tentativă la furt calificat şi furt calificat.

În rechizitoriul întocmit şi trimis instanţei de judecată, procurorii au reţinut faptul că, în seara zilei de 11 februarie 2019, Marian Boboacă şi Petrică Cortel au urcat la bordul pontonului de acostare 594GL aferent navei Perseus, aparţinând persoanei vătămate Administraţia Fluvială a Dunării de Jos Galaţi situată în Portul Galaţi – Dana 9. Aici, prin forţarea uşii din termopan, au pătruns în interiorul pontonului pentru a sustrage bunuri. Anchetatorii susţin că cei doi au furat un televizor marca Samsung, opt sticle de băuturi alcoolice, şi un bidon conţinând 20 de litri de soluţie dezinfectantă.

Inculpaţii au fost văzuţi de un martor, însă aceştia l-au ameninţat pentru a-şi asigura scăparea. „Fiind surprinşi în flagrant delict de martorul S.D., inculpatul Boboacă Marian, pentru a-şi asigura scăparea, i-a adresat ameninţări cu moartea şi incendierea locuinţei dacă dezvăluie organelor de poliţie cele văzute”, arată procurorii în rechizitoriul trimis instanţei de judecată.

Dosarul a fost trimis la Judecătoria Galaţi, magistraţii de aici urmând să analizeze probele şi să pronunţe şi o primă decizie în acest caz.

Citit 1815 ori Ultima modificare Joi, 23 Mai 2019 18:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.