Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Liga Studenţilor din Galaţi, în parteneriat cu Universitatea "Dunărea de Jos" şi Casa de Cultură a Studenţilor, organizează o serie de manifestări prin care va încerca reproducerea atmosferei tragicelor evenimente din perioada Mineriadelor, prin amplasarea unor elemente sugestive (cearceafuri, sârmă ghimpată, stative din lemn etc.) în fața corpului central al Universității. Studenţii vor să readucă în memorie momentele din 13-15 iunie 1990, când sute de studenţi şi oameni de rând au fost bătuţi cu bestialitate de minerii chemaţi la Bucureşti de Ion Iliescu, pentru a elimina complet opoziţia anti-FSN. Studenţii vor să arate că încă mai păstrează în memorie crimele şi represaliile crunte împotriva unor manifestanţi paşnici, chiar dacă s-au desfăşurat acum 29 de ani. Manifestaţia poartă numele "13-15 iunie - Noi nu uităm" înglobează și următoarele acţiuni: proiecţia filmului "Fenomenul Piaţa Universităţii" (Campusul Studenţesc - Cămin G, 13 iunie, ora 20,30), expoziție de fotografie (Facultatea de Științe Juridice și latura estică a Stadionului "Portul Roșu", 13-15 iunie), depunere de coroane de flori la Monumentul Eroilor (Prefectură), 15 iunie, ora 16,00.

Citit 560 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Iunie 2019 18:42

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro