Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
1 comentariu

Este încercarea prin care a trecut joi un bărbat de 61 de ani, din Moscu, după ce a fost atacat de o viespe. Insecta l-a înţepat de mai multe ori în zona capului şi pentru că era alergic la venin, a intrat imediat în şoc anafilactic. Norocul lui a fost că cineva a sunat imediat la 112, la faţa locului fiind trimis eliopterul SMURD. Intervenţia de urgenţă a medicilor a făcut ca bărbatul să nu îşi piardă viaţa prin sufocare.
"Am preluat un bărbat aflat în şoc anafilactic prin înţepătură de viespe. Dumnealui se ştia cu problema asta. Ideea este că am intervenit la timp. A avut două sau trei înţepături, dar nu are importanţă numărul înţepăturilor, ci timpul scurs de la înţepătură până la intervenţia medicală. Ar mai fi lipsit foarte puţin, deja era cu edem al limbii, asta înseamă că în câteva minute putea să facă edem glotic şi se asfixia. Acum este în afara oricărui pericol", a precizat dr. Liliana Dragomir, din cadrul SMURD Galaţi. Pacientul a fost stabilizat şi adus la Galaţi, la Spitalul de Urgenţă, unde va fi monitorizat şi supus tratamentului de specialitate.

Citit 1492 ori Ultima modificare Joi, 11 Iulie 2019 16:52

1 comentariu

  • postat de comunismul Joi, 18 Iulie 2019 22:53 5.13.191.*** Link la comentariu
    0
    0

    si totul din cauza acestei viespi! nenorocite! ce iti este si cu viespile astea!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro