S-a semnat finanţarea pentru modernizarea DJ 242A
Foto: Bogdan Codrescu

S-a semnat finanţarea pentru modernizarea DJ 242A
Investiţii în infrastructura gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Contractul de finanţare pentru reabilitarea şi modernizarea Drumului Judeţean 242A, pe ruta Rădeşti-Cruceanu-Bereşti-Bereşti-Meria a fost semnat, ieri, 19 august, de către preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, şi directoarea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud-Est, Luminiţa Mihailov, la sediul instituţiei.

Astfel, la sfârşitul anului 2021, vom beneficia de “un drum cu o lungime de aproape 18 km, 20 de kilometri de şanţuri betonate, 7,8 kilometri rigole carosabile, 1,5 kilometri rigole cu scafă, poduri mari, aproximativ 37 de podeţe, 2,3 km de parapeţi, marcaje rutiere, longitudinale, transversale, adică un drum aşa cum am învăţat noi să facem aici la Consiliul Judeţean, drumuri sănătoase, serioase, modernizate şi care să corespundă din toate punctele de vedere, aşa cum cer normele europene”, a promis Costel Fotea.

Valoarea proiectului este de 42.035.732 de lei, din care contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Galaţi reprezintă 22.607.969 de lei.

“După ce acest proiect a fost declarat eligibil, ni s-a comunicat că fondurile rămase pot acoperi doar jumătate din resursele financiare necesare acestui proiect. Am avut de luat o decizie – fie renunţăm la proiect şi pierdeam 20 de milioane de lei, fie asigurăm din bugetul propriu restul de cofinanţare. Am decis să continuăm acest proiect şi să punem din bugetul propriu restul banilor, mai ales că autorităţile din domeniu ne-au comunicat că sumele care vor fi economisite în cadrul acestui apel vor fi redirecţionate automat către acest proiect”, a mai adăugat Fotea.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD şi are ca obiectiv creşterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale şi urbane situate în proximitatea reţelei TEN-T.

Citit 4187 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.