Îngropăm cabluri, dar distrugem trotuare

Îngropăm cabluri, dar distrugem trotuare
Locatarii trebuie să fie foarte atenţi atunci când circulă prin zonă
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Lucrările de îngropare a cablurilor, care până de curând atârnau nestingherite pe stâlpi, sunt în plină desfăşurare în oraş. Iniţiativa, demnă de lăudat, de altfel, pare să fie destul de prost înţeleasă de firmele care execută lucrările.

Şi asta pentru că, de foarte multe ori, muncitorii din teren uită că au obligaţia să aducă terenul la starea iniţială. Şefii lor, cei care semnează de altfel contractele şi cunosc, sau ar trebui să cunoască, regulile, suferă de aceeaşi uitare cronică.

Aşadar, prin toate zonele oraşului pe unde s-au făcut astfel de lucrări, se găsesc urme. Aşa s-a întâmplat şi în cartierul Doja, acolo unde s-au făcut săpături pentru îngroparea cablurilor. Mai greu, după mai bine de trei săptămâni, strada G-ral. E. Grigorescu a fost adusă la starea iniţială. Mai precis, toate gropile au fost asfaltate. Din păcate însă, nu acelaşi lucru să întâmplat şi pe trotuarele găurite de muncitorii care au lucrat în această zonă. Astfel, trotuarul aferent blocului C1 arată ca după bombardament, iar dacă nu eşti atent rişti să îţi rupi picioarele. Ca să respectăm adevărul, trebuie să precizăm că gropile au fost astupate, s-a turnat chiar şi un strat de ciment, doar că… asfaltarea şi aducerea terenului la starea iniţială au fost date uitării. Trotuarul, pe care circulă destul de multă lume, are denivelări de câţiva centimetri, aşa că locatarii din zonă trebuie să caşte ochii mari atunci când circulă pe aici. Părinţii care au copii mici şi vor să circule cu căruţul ar face bine să ocolească zona.

Poate totuşi reuşim să le împrospătăm memoria celor responsabili şi revin la faţa locului pentru a finaliza lucrarea. Nu de alta, dar dacă, Doamne fereşte, păţeşte cineva ceva, responsabilii sunt uşor de identificat.

Citit 5409 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.