Spitalul Judeţean, păzit de poliţişti şi jandarmi

Spitalul Judeţean, păzit de poliţişti şi jandarmi
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Desfăşurare impresionantă de forţe de ordine la Spitalul Judeţean Galaţi după ce două dintre victimele accidentului petrecut luni după amiază pe DN 25 au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe în stare foarte gravă.

Zeci de rude ale celor doi bărbaţi răniţi grav în urma accidentului în care şi-au pierdut viaţa alte două persoane, au venit în curtea spitalului Judeţean pentru a afla informaţii despre starea de sănătate a pacienţilor. Ţinând cont că aparţinătorii erau în număr foarte mare şi, după cum susţin cadrele medicale, au forţat intrarea în UPU, a fost solicitată intervenţia poliţiştilor şi a poliţiştilor locali. De asemenea, a fost chemat şi un echipaj de la Intervenţie Rapidă din cadrul IPJ. „Mi s-a spus că foarte mulţi aparţinători ai victimelor asaltează Unitatea de Primiri Urgenţe, s-au forţat uşi şi s-a intervenit până  la codul roşu unde au fost aduşi toţi pacienţii, iar colegii mei au lucrat timp de mai multe minute sub tensiune. Erau chiar daţi la o parte ca aparţinătorii să îi vadă pe cei dragi aflaţi în suferinţă şi eventual să vadă starea lor. Lucrurile s-au calmat o dată cu venirea poliţiei şi a jandarmeriei, cărora le mulţumim foarte mult. Dacă nu ar fi intervenit, ar fi fost un haos general, unul dintre paznici a fost bruscat, trântit de un perete şi, am înţeles, şi alţi oameni au fost agresaţi, mai mult verbal decât fizic”, ne-a declarat dr. Angel Trifan, şeful UPU-SMURD Galaţi.

În timp ce oamenii legii îi calmau pe aparţinători, medicii făceau eforturi pentru a le salva viaţa celor doi bărbaţi, de 35, respectiv 55 de ani, răniţi extrem de grav în urma accidentului. „Starea victimelor este foarte gravă, prognosticul este rezervat. S-a intervenit ieri (n.r. – luni) chirurgical pentru ambele victime. Urmează să vedem ce se întâmplă în următoarele ore. Au suferit politraumatisme severe, chiar politraumatism foarte grav la ambii pacienţi”, ne-a explicat dr. Ionuţ Băneşanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi.

Rudele celor patru bărbaţi implicaţi în accident au rămas în faţa spitalului toată noaptea, motiv pentru care forţele de ordine au rămas în continuare în dispozitiv. Marţi dimineaţă, intrările în spital erau păzite de poliţişti, jandarmi şi poliţişti locali. De asemenea, la morga spitalului au fost montate garduri de protecţie, astfel încât să nu fie blocat accesul către clădire.

De cealaltă parte, rudele celor implicaţi în tragicul accident de pe DN25 susţin că nu au fost incidente şi că ei stau acolo pentru a le fi alături celor care se află în suferinţă.  „Nu putem să ne lăsăm rudele, fraţii. Suntem alături de ei, îi ajutăm cu ce putem, îi încurajăm. Toţi care au venit au fost cuminţi, au plâns, nu au fost agresivi, puteţi întreba şi poliţia şi mascaţii, am colaborat cu ei şi nu a fost incidente”, ne-a spus Ştefan Constantin, unchiul şoferului care a provocat accidentul.

Citit 26660 ori Ultima modificare Marți, 27 August 2019 20:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.