Clanul Bua sperie băncile (VIDEO)

Clanul Bua sperie băncile (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* DIICOT Galaţi a reţinut 7 indivizi acuzaţi de fraude bancare importante * Pagube de milioane de lei şi de sute de mii de euro aduse băncilor * Vezi mai sus VIDEO cu percheziţiile * Miercuri seară, pe numele celor 7 inculpaţi Tribunalul Galaţi a emis mandate de arestare pe 29 de zile * Mandatele expiră pe 17 februarie * Pentru infracţiunile comise, cei 7  riscă pedepse de la 5 la 20 ani de închisoare *

Poliţiştii gălăţeni au destrămat un grup de infractori care foloseau documente falsificate pentru a obţine credite prin interpuşi. Ieri, la ora 17, inculpaţii se aflau încă la Tribunalul Galaţi, unde se judeca propunerea de arestare preventivă.

14 descinderi

„Miercuri dimineaţă am organizat 14 descinderi la domiciliile unor persoane despre care aveam informaţii că, din luna decembrie a anului 2006,  au racolat peste 50 de persoane cu situaţie financiară precară, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani, prin intermediul cărora au înfiinţat mai multe firme”, declară Cornel Mototolea, reprezentantul DIICOT Galaţi.

Şapte inculpaţi

„Începând cu luna martie 2005, inculpaţii Aurel Bulgaru,  Maximilian Bulgaru, Gheorghe Feraru, Tonel Feraru, Mihalache Dobrică, împreună cu alte persoane,  au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi inculpaţii Paris Feraru şi Nicuşor Ioniţă”.

„Scopul era comiterea infracţiunii de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, determinând alte persoane să inducă în eroare ori să ajute la inducerea în eroare a reprezentanţilor legali ai unor instituţii bancare, cu ocazia încheierii unor contracte de credit, prin folosirea unor calităţi mincinoase şi prin utilizarea unor documente oficiale false şi înscrisuri sub semnătură privată falsificate”, spune textul comunicatului DIICOT de pe site-ul www.diicotr.ro

Creditul venea, dar nu era plătit

„Folosindu-se de documentele acestor firme, ei falsificau adeverinţe de salariu, contracte de muncă  şi alte documente pe care le utilizau pentru contractarea de credite”.

„Desigur, aceştia nu mai returnau sumele respective producând astfel prejudicii importante”, încheie Cornel Mototolea.

Milioane de lei pagubă

Acesta a precizat că acţiunile ilegale respective au provocat băncilor un prejudiciu de peste 1.000.000 de lei, 100.000 de euro şi 60.000 de franci elveţieni.

Clanul Bua, din Movilenii de Tecuci

Din grupul infracţional făceau parte persoane din clanul Bua, din satul Movileni, de lângă Tecuci.

Poliţiştii şi procurorii au investigat activitatea infracţională a grupului începând din luna decembrie a anului 2006, stabilind că au fost racolate peste 50 de persoane cu situaţie financiară precară, cu vârste cuprinse între 25 şi 40 de ani

Praf în ochii creditaţilor

Prin intermediul acestor naivi, care primeau sume modice, de 50 maxim 100 lei pentru faptul că le erau folosite numele – s-au înfiinţat şase firme-fantomă.

Acestea aveau ca domeniu principal de activitate comerţul cu produse electrocasnice.

Caracatiţa reţelei

Membrii reţelei îşi desfăşurau activitatea infracţională în localităţile Tecuci, Bârlad, Focşani, Galaţi, Constanţa, Adjud şi în Capitală, fiecare dintre ei având sarcini prestabilite în săvârşirea infracţiunilor.

Investigaţiile poliţiştilor au demonstrat faptul că, începând cu anul 2005, membrii reţelei infracţionale au indus în eroare mai multe instituţii bancare din localităţile Galaţi, Tecuci, Adjud, Bârlad şi Bacău, obţinând numeroase credite, în baza unor documente fictive sau falsificate.

S-a mai stabilit că suspecţii au prejudiciat mai multe societăţi comerciale prin folosirea de file CEC fără acoperire.

Citit 7191 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.