Focare de pestă porcină în 25 de judeţe

Focare de pestă porcină în 25 de judeţe

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

Pesta porcină africană evoluează în 316 localităţi din 25 de judeţe, fiind înregistrate la ora actuală 1.108 focare, potrivit informaţiilor date publicităţii de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Din totalul focarelor, 11 sunt în exploataţii comerciale şi cinci în exploataţii de tip A. În alte patru judeţe există doar cazuri de pestă porcină africană la mistreţi.

Cele mai multe focare active de pestă porcină africană sunt în prezent în judeţul Teleorman - 291 de focare în gospodăriile populaţiei şi 520 de cazuri la mistreţi, în judeţul Giurgiu - 182 de focare (dintre care 5 focare în exploataţii comerciale şi 3 focare în exploataţii de tip A) şi 201 de cazuri la mistreţi, în judeţul Dolj - 163 de focare în gospodăriile populaţiei şi 14 cazuri la mistreţi, în judeţul Olt - 76 de focare în gospodăriile populaţiei şi două cazuri la mistreţi, şi în judeţul Buzău - 53 de focare în gospodăriile populaţiei şi 21 de cazuri la mistreţi.

Până în prezent, au fost eliminaţi 449.452 de porci afectaţi de boală şi există 2.046 de cazuri la mistreţi, precizează ANSVSA.

Citit 703 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Septembrie 2019 16:00

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro