Intersecţie mai sigură pentru şoferi

Intersecţie mai sigură pentru şoferi

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Intersecţia dintre DN 24 (DE 581) şi DJ 252 (ce asigură legătura între drumul naţional şi Nicoreşti – n.r.) va fi reamenajată, astfel încât să ofere mai multă siguranţă în traficul rutier.

În acest sens, în ultima şedinţă a Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi a fost aprobată o hotărâre a proiectului de „Reabilitare şi modernizare a infrastructurii de transport regional pe traseul Buciumeni – Nicoreşti – Cosmeşti – Movileni – Barcea”. În prezent, intersecţia este destul de îngustă, spaţiul de manevră este mai redus, prin urmare şi riscul producerii unor accidente este mai mare. Intersecţia respectivă va fi reconfigurată odată cu lucrările care se fac pentru modernizarea DJ 252. 
„Noi avem acolo un proiect pe fonduri europene, iar DJ 252 va fi reabilitat complet, de la Buciumeni la Barcea. E un proiect de 13 milioane de euro, dar intersecţia cu DN 24 nu era ceea ce ne doream. Atunci, din fonduri proprii, în completare la proiectul european, ne-am gândit să facem acolo nişte alveole, pentru a facilita ieşirea din drumul judeţean spre drumul naţional şi pentru a reduce astfel pericolul producerii unor accidente. Pe porţiunea respectivă, pe aproximativ 500 m va fi asfaltat şi drumul naţional, iar cât ţine intersecţia vor fi instalaţi şi stâlpi de iluminat. Astfel, bine semnalizată, bine iluminată, şoferii vor avea o vizibilitate foarte bună pe acea porţiune”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.
Proiectul de modernizarea DJ 252, între Buciumeni şi Barcea, este unul dintre cele şase proiecte de modernizare a infrastructurii rutiere din judeţul Galaţi ce au prins finanţare europeană în cadrul Programului Regio, apelul SUERD, în total fiind vorba de investiţii de peste 80 milioane de euro.

Citit 2163 ori Ultima modificare Joi, 05 Septembrie 2019 19:56

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro