Deficit la pensii de două miliarde de lei

Deficit la pensii de două miliarde de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Premierul Ludovic Orban a anunţat că, în loc de excedentul anunţat de Guvernul Viorica Dăncilă la Fondul de pensii, ministrul actual al Finanţelor l-a informat că, în realitate, se înregistrează un deficit de nu mai puţin două miliarde de lei.

"Din discuţiile pe care le-am avut cu ministrul Finanţelor, în loc de excedent, aşa cum a prezentat Guvernul PSD, de 2,4 miliarde de lei, ne confruntăm cu un deficit de peste două miliarde de lei. Vom afla cu siguranţă cât de curând care este deficitul exact", a anunţat Orban.

Premierul a fost întrebat exact de unde are informaţiile despre deficit, el răspunzând că de la ministrul Finanţelor, Florin Cîţu. "Transferul contribuţiilor a fost un hocus-pocus care a redus veniturile la bugetul statului şi la bugetele locale, pentru ca să poată să crească veniturile la bugetul de pensii şi la bugetul de sănătate şi, evident, la şomaj. Acolo s-au mutat banii dintr-un buzunar al statului în buzunarul Fondului de pensii. Trecându-se toată sarcina în spinarea angajatului, normal că, la un grup mai mare, un procent mai mare a reprezentat un venit mai mare pentru bugetul de pensii", a completat Ludovic Orban.

Liderul de la Palatul Victoria a precizat că, la următoarea rectificare bugetară, Executivul va cuprinde banii necesari pentru a asigura plata pensiilor.

Citit 1616 ori Ultima modificare Duminică, 24 Noiembrie 2019 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.