Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Fii primul care postează comentarii!

După cum deja am menționat, în cadrul ultimei ședințe ordinare a Consiliului Județean Galați din acest an a fost aprobat proiectul „O zi la muzeu pentru copiii din mediul rural din judeţul Galaţi”. Astfel, elevii din clasele a VI-a și a VII-a vor vizita gratuit muzeele aflate în subordinea Consiliului Județean Galați.

“Copiii din mediul rural au acces limitat la muzee și instituții de cultură, de multe ori din cauza resurselor financiare. Vrem să le oferim copiilor care învaţă la şcoli din mediul rural noi oportunități de dezvoltare, în cadrul unei experienţe unice. Elevii vor putea să vadă cele mai importante descoperiri arheologice din județul Galați, să afle mai multe despre istoria locală, să descopere cosmosul la Planetariu sau să se relaxeze în Grădina Botanică. Transportul şi masa elevilor vor fi asigurate de către Consiliul Judeţean Galaţi. Îmi doresc ca acest program să se deruleze în fiecare an, astfel încât toți copiii din mediul rural să aibă șansa de a vizita cel puțin o dată muzeele din Galați”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În subordinea instituției se află Muzeul de Artă Vizuală, Muzeul de Istorie, Complexul Muzeal de Științele Naturii şi Muzeul Satului din Pădurea Gârboavele. Programul se va desfăşura în perioada aprilie-iunie 2020.

Citit 586 ori Ultima modificare Vineri, 20 Decembrie 2019 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.