Un caz infirmat şi o nouă suspiciune de CORONAVIRUS. Măsuri preventive impuse de Ministerul Sănătăţii

Un caz infirmat şi o nouă suspiciune de CORONAVIRUS. Măsuri preventive impuse de Ministerul Sănătăţii

Profesoara de engleză a fost transportată în condiţii speciale la Iaşi
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Probele pacientei de 33 de ani din Suceava, internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, sunt negative pentru gripă şi noul coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

"Ministerul Sănătăţii (MS) a fost informat de reprezentanţii Institutului Naţional de Boli Infecţioase Matei Balş că probele pacientei de 33 de ani din Suceava, internată în Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, sunt negative pentru gripă şi noul coronavirus. Tânăra nu este infectată cu noul coronavirus", potrivit unui comunicat al MS.

În aceste condiţii, medicii infecţionişti din unitatea sanitară ieşeană vor decide externarea sau acordarea de tratament de specialitate pentru alte afecţiuni, dacă este cazul, a adăugat sursa citată.

Femeia, profesoară de engleză, care s-a întors la sfârşitul lunii ianuarie din China, a fost internată, vineri, iniţial în Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, cu suspiciune de infecţie cu coronavirus, ulterior fiind transferată la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Conform ISU Suceava, pe toată perioada suspiciunii de infectare cu coronavirus, la sediul Instituţiei Prefectului a fost întrunit Comandamentul pentru Situaţii de Urgenţă care a monitorizat şi evaluat în timp real modul de instituire şi de aplicare a măsurilor de prevenire şi combatere a răspândirii unei eventuale infecţii.

După infirmarea suspiciunii de coronavirus în cazul profesoarei de engleză, o altă româncă a intrat în atenţia autorităţilor. Este vorba despre o studentă venită dintr-o zonă din China care a fost închisă imediat după plecarea ei. 

Aceasta a ajuns, sâmbătă noapte, pe Aeroportul Otopeni, din China, fiind preluată de la aeroport de medici şi dusă la Institutul „Matei Balş” din Capitală. Aceasta va sta în spital, în carantină, pentru a afla dacă are sau nu coronavirus. Deşi nu prezintă simptome specifice virusului, femeia a fost testată.

„Este o femeie venită din China care, momentan, este izolată până când vedem ce test are. Nu are niciun simptom”, a declarat, pentru Mediafax, dr. Cătălin Apostolescu, de la Institutul „Matei Balş”.

Românca a fost pasagera unui avion Fly Dubai, care a aterizat sâmbătă noapte în ţara noastră. Medicii au preluat-o pentru a fi dusă în carantină, măsura fiind luată deoarece studenta venea dintr-o zonă din China care a fost închisă la scurt timp după plecarea acesteia, autorităţile luând măsura preluării şi plasării ei în carantină. Până acum au fost mai multe suspiciuni de infectare cu coronavirus la persoane venite din China, toate fiind însă infirmate, în urma analizelor, de medicii din spitalele din România.

Citit 4199 ori Ultima modificare Vineri, 20 Martie 2020 22:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.