Trafic în colaps, din cauza Falezei închise

Trafic în colaps, din cauza Falezei închise
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Astă-vară, un întreg oraş cerea închiderea Falezei * „Iată ce se întâmplă în oraş când Faleza este blocată” (comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi) * Mai puţine accidente şi mai puţine victime decât în 2009 *

Din rău ce a fost, iată că se poate şi mai rău. Traficul din oraş este la un pas de colaps, odată cu închiderea Falezei şi devierea tuturor maşinilor pe strada Brăilei.

Cele câteva zeci de mii de maşini ale locuitorilor Galaţiului nu au altă soluţie decât să se înşire nesfârşit, ca mărgelele pe aţă, într-un trafic aberant de îngreunat de avaria produsă în urmă cu două săptămâni pe Faleza Superioară.

Să ne grăbim încet

Comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei nu este străin de acest subiect:

„Acum avem imaginea a ceea ce se cerea astă-vară, când se propunea închiderea falezei. Tot traficul a fost aruncat pe strada Brăilei, iar circulaţia s-a îngreunat nespus de mult în oraş”.

„Oricând ar fi gata lucrările de pe faleză, este de preferat să fie reparaţii de calitate, decât să fie doar graba de a sfârşi lucrarea şi apoi, inevitabil, să ajungem la o re-confruntare cu situaţia de acum”.

Partea bună a răului din trafic

…este că numărul accidentelor, a victimelor şi a deceselor produse pe şoselele judeţului nostru s-a micşorat drastic în acest an. Paradoxal, au ajutat căderile masive de zăpadă şi traficul blocat.

„Anul acesta au fost doar patru decese, trei în februarie şi unul în luna ianuarie, faţă de cei 10 morţi din ianuarie-februarie 2009. Avem doar 20 de răniţi grav, faţă de 46 de anul trecut, în aceeaşi perioadă”.

„Sunt cu 26 de accidente grave mai puţin. Statistica este clară şi este doar urmarea firească a căderilor masive de zăpadă, a zilelor în care mulţi gălăţeni nu au mai plecat cu maşinile de acasă din cauza drumurilor blocate”.

„De asemenea, într-un trafic atât de aglomerat cum este cel din Galaţi, în care se circulă cu viteză mică, şansele producerii unor accidente grave au scăzut semnificativ”, încheie comisarul.

Ne vedem în trafic

Cu un ochi plângem şi cu unul râdem. Numai şofer să nu fii – drumuri proaste, parcări lipsă, amenzi date pentru staţionări pe care vrei, nu vrei, tot le faci, stres în trafic, la semafoare, pe artere supracirculate şi înghesuite.

Se pare că ăsta este preţul plătit de Galaţi pentru ca mai mulţi parteneri de trafic să rămână în viaţă. Hm, şi dacă ăsta este preţul, atunci noi de ce mai plătim un munte de impozite către Primărie…?

Citit 2239 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.