Aparat de plasmafereză la Galați. Rolul său este de a colecta plasmă hiperimună de la pacienții vindecați de COVID-19 (VIDEO)

Aparat de plasmafereză la Galați. Rolul său este de a colecta plasmă hiperimună de la pacienții vindecați de COVID-19 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Un dispozitiv medical care poate salva vieţile pacienţilor infectați cu noul coronovirus, cu forme severe ale bolii, a ajuns la Galaţi. Este vorba despre un aparat de plasmafereză, în valoare de peste 40 de mii de euro, ce a fost montat, joi după amiază, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Galaţi, împreună cu toate kiturile necesare. Acesta a fost primit cu titlu gratuit de Consiliul Județean Galați, donat de compania Besmax Pharma Distribution SRL. Cu ajutorul său, gălăţenii vor putea fi tratați, la nevoie, cu plasmă hiperimună luată de la pacienți vindecați de infecția cu COVID-19, pentru a dezvolta imunitate.

”Acest tratament va fi folosit pentru pacienţii critici, intubați, cu forme severe de pneumonie virală COVID-19. Anticorpii colectați astfel de la donatorii vindecați sunt foarte utili pacienților aflaţi în stare gravă, care nu reușesc să lupte cu boala pentru că organismul lor nu produce astfel de anticorpi în cantităţi suficiente”, a declarat președintele Consiliului Galați, Costel Fotea, prezent la instalarea aparatului.

Totodată, el a făcut un apel către toţi pacienţii vindecaţi de acest coronavirus să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Galaţi pentru a fi evaluați, testați și înregistrați în Registrul Donatorilor Convalescenți COVID-19. ”Sângele lor poate salva vieţile celor care se luptă cu acest virus. Donarea este voluntară, iar testul este necesar pentru a verifica prezenţa anticorpilor în sânge. Această procedură este nedureroasă pentru donator, iar plasma astfel colectată se reface complet în maximum 48 de ore”, a mai precizat președintele Consiliului Județean.

Dintr-o singură donare se poate asigura plasmă hiperimună pentru trei pacienţi, iar întreaga procedură se realizează conform protocoalelor Ministerului Sănătăţii.

Citit 3162 ori Ultima modificare Marți, 05 Mai 2020 00:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.