Trei cazuri noi de COVID-19 şi niciun deces raportat

Trei cazuri noi de COVID-19 şi niciun deces raportat
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Efectele primelor zile de relaxare nu se văd încă, acestea urmând a fi simţite în următoarea perioadă, dacă gălăţenii nu respectă regulile de distanţare socială şi de protecţie. Până atunci, însă, vă putem spune că este prima zi după mult timp în care Galaţiul nu are, cel puţin până la ora redactării acestui material, niciun deces raportat. Aşadar, numărul deceselor a rămas la 79, dintre care 22 au fost raportate la căminul "Sf. Spiridon", iar 41 la căminul privat "Sf. Ilie".

Cu toate acestea, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat că încă trei gălăţeni au rezultate pozitive la testările pentru depistarea coronavirusului. Astfel, numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 539. Dintre acestea, 254 de persoane au fost declarate vindecate şi au fost externate din spitalele în care au fost tratate.

Tot datele de la DSP Galaţi arată că a crescut foarte mult numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu, semn că printre miile de români care au revenit zilele acestea în ţară se numără şi destui gălăţeni. Mai exact, de luni până marţi, 354 de gălăţeni au intrat în izolare la domiciliu, numărul celor aflaţi în această situaţie ajungând acum la 762. Ce-i drept, a scăzut numărul celor din centrele de carantină, după ce 48 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de internare.

Totodată, în ultimele 24 de ore, au fost efectuate 57 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste ajungând astfel la 4.802.

Citit 1569 ori Ultima modificare Marți, 19 Mai 2020 21:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.