UPDATE | Trei cazuri noi de infectare cu coronavirus la Galaţi. Care este bilanţul îmbolnăvirilor la nivel național
Foto: PressHub

UPDATE | Trei cazuri noi de infectare cu coronavirus la Galaţi. Care este bilanţul îmbolnăvirilor la nivel național
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

UPDATE, luni, 25 mai 2020. Încă trei persoane au fost confirmate pozitiv în urma testelor pentru depistarea coronavirusului.  Una dintre aceste persoane provine dintr-unul din cele două sate aflate în carantină, unde, până acum, au fost înregistrate 43 de cazuri. Tocmai de aceea, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a trimis în comuna Brăhăşeşti o echipă pentru a face anchetă epidemiologică şi pentru a stabili care sunt locurile în care trebuie făcute dezinfecţie.

Cu aceste trei noi cazuri, numărul total al îmbolnăvirilor de coronavirus din judeţul nostru a ajuns la 566. Datele oficiale arată şi că numărul deceselor a ajuns la 81, cu unul mai mult faţă de raportările din week-end.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a mai luat în evidenţă încă 179 de persoane care s-au întors din străinătate. În total, DSP Galaţi monitorizează 1.677 de persoane care trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Între timp, încă două persoane au finalizat perioada de carantină şi au primit aviz epidemiologic pentru a reveni în comunitate. Astfel, în centrele de carantină mai sunt internate doar 151 de persoane.

Conform informaţiilor oficiale, în acest sfârşit de săptămână au fost efectuate 448 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste ajungând acum la 5.470.

Încă 213 cazuri de infectare cu Covid-19 în România

Încă trei persoane au fost confirmate pozitiv în urma testelor pentru depistarea coronavirusului.  Una dintre aceste persoane provine dintr-unul din cele două sate aflate în carantină, unde, până acum, au fost înregistrate 43 de cazuri. Tocmai de aceea, Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a trimis în comuna Brăhăşeşti o echipă pentru a face anchetă epidemiologică şi pentru a stabili care sunt locurile în care trebuie făcute dezinfecţie.

Cu aceste trei noi cazuri, numărul total al îmbolnăvirilor de coronavirus din judeţul nostru a ajuns la 566. Datele oficiale arată şi că numărul deceselor a ajuns la 81, cu unul mai mult faţă de raportările din week-end.

De asemenea, Direcţia de Sănătate Publică a mai luat în evidenţă încă 179 de persoane care s-au întors din străinătate. În total, DSP Galaţi monitorizează 1.677 de persoane care trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile. Între timp, încă două persoane au finalizat perioada de carantină şi au primit aviz epidemiologic pentru a reveni în comunitate. Astfel, în centrele de carantină mai sunt internate doar 151 de persoane.

Conform informaţiilor oficiale, în acest sfârşit de săptămână au fost efectuate 448 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste ajungând acum la 5.470.


UPDATE, duminică, 24 mai 2020. 14 cazuri noi de coronavirus în Galați. Care este bilanţul îmbolnăvirilor la nivel național | Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați a anunțat că în acest sfârșit de săptămână au fost confirmate încă 14 cazuri - opt sâmbătă și șase duminică - de infectare cu coronavirus. Astfel, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 563. Dintre persoanele infectate cu coronavirus, 315 au fost declarate vindecate și au fost externate din spitale, iar 80 de persoane au decedat.

Totodată, DSP Galaţi a precizat că are în evidență 1.498 de persoane care au revenit din străinătate și se află în izolare la domiciliu, 332 dintre acestea numai în acest sfârșit de săptămână. De partea cealaltă, scade numărul persoanelor care au finalizat perioada de 14 zile de stat în carantină. În prezent, în centrele de carantină instituționalizată mai sunt doar 153 de persoane, după ce, în weekend, 123 de persoane au primit avizul epidemiologic pentru a părăsi centrele.

Autorităție remintesc faptul că trebuie respectate mai multe reguli impuse de starea de alertă, printre acestea fiind distanțarea socială și purtarea măștii de protecție în spații închise.

Încă 213 cazuri de infectare cu coronavirus, la nivel național

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până pe 24 mai, la ora 13,00, pe teritoriul României au fost confirmate 18.070 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.399 au fost declarate vindecate și externate.

Totodată, până acum, 1.179 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 213 noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, în secțiile de terapie intensivă sunt internați 188 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 6.973 de persoane. Alte 60.423 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 278 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 122.600 de lei.

De asemenea, pe 23 mai, 61 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau le-a fost mărită perioada de carantină pentru încă 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.067 au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus). Dintre aceștia, 106 au decedat, iar 22 au fost declarați vindecați.


UPDATE, sâmbătă, 23 mai 2020. Încă opt gălățeni s-au infectat cu coronavirus. Care este bilanţul îmbolnăvirilor la nivel național | Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat încă opt cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în judeţul nostru. Astfel, numărul gălăţenilor infectaţi cu coronavirus a ajuns la 557, cel al deceselor rămânând la 80.

Trebuie precizat faptul că din cei 557 de gălăţeni diagnosticaţi cu coronavirus, 301, cu nouă mai mult față de raportarea de vineri, au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi din spitale.

De asemenea, au fost făcute încă 80 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste efectuate ajungând la 5.230.

În ultimele 24 de ore, încă 28 de gălăţeni au părăsit centrele de carantină instituţionalizată, iar alţi 248 aşteaptă să finalizeze perioada de internare de 14 zile. În schimb, numărul gălăţenilor care trebuie să stea în izolare la domiciliu a crescut din nou foarte mult. Totodată, încă 138 persoane au fost luate în evidenţă de DSP Galaţi, pentru a fi monitorizate în următoarele 14 zile, după ce s-au întors din străinătate. În prezent, în izolare la domiciliu se află 1.304 gălăţeni.

Încă 145 de români au fost diagnosticați cu coronavirus

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat că până pe 23 mai, la ora 13,00, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.857 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 11.187 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 1.170 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăvire. De asemenea, în secțiile de terapie intensivă sunt internați 196 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 8.239 de persoane. Alte 54.974 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 361.566 de teste.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 251 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 168.710 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 3 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Totodată, în data de 21 mai a.c., 54 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituționalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituționalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 3.067 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 576 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia și câte unul în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 106 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 9 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.

Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.


Încă un caz de coronavirus la Galaţi. Care este bilanţul îmbolnăvirilor la nivel național (22 mai 2020) | Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a anunţat încă un caz de îmbolnăvire cu coronavirus în judeţul nostru. Astfel, numărul gălăţenilor infectaţi cu coronavirus a ajuns la 549, cel al deceselor rămânând la 80.

Trebuie precizat faptul că din cei 549 de gălăţeni diagnosticaţi cu coronavirus, 292 au fost declaraţi vindecaţi şi au fost externaţi din spitale.

De asemenea, au fost făcute încă 128 de teste pentru depistarea coronavirusului, numărul total de teste efectuate ajungând la 5.150.

Din fericire, încă 80 de gălăţeni au părăsit centrele de carantină instituţionalizată, iar alţi 276 aşteaptă să finalizeze perioada de internare de 14 zile. În schimb, numărul gălăţenilor care trebuie să stea în izolare la domiciliu a crescut din nou foarte mult. În doar 24 de ore, 116 persoane au fost luate în evidenţă de DSP Galaţi, pentru a fi monitorizate în următoarele 14 zile, după ce s-au întors din străinătate. În prezent, în izolare la domiciliu se află 1.166 de gălăţeni.

Autorităţile fac în continuare apel către cetăţeni să respecte regulile de distanţare socială şi pe cele de protecţie, astfel încât să se limiteze răspândirea coronavirusului.

Cel mai mic număr de îmbolnăviri

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că până pe 22 mai, la ora 13,00, pe teritoriul României, au fost confirmate 17.712 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus).

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.777 au fost declarate vindecate şi externate.

Totodată, până acum, 1.159 de persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 127 de noi cazuri de îmbolnăvire.

De asemenea, în secţiile de terapie intensivă sunt internaţi 200 de pacienţi.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 8.968 de persoane. Alte 48.643 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore, 156 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 107.880 de lei, şi au constatat patru infracţiuni de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, în data de 21 mai, 33 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, 3.067 au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus), dintre care 106 au decedat, iar 22 au fost declaraţi vindecaţi.

Citit 7849 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Mai 2020 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.