Condusul fără permis, sport național de weekend

Condusul fără permis, sport național de weekend
Infracțiuni pe drumurile din judeţul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Patru persoane sunt cercetate penal, după ce, la finele săptămânii trecute, au fost depistate conducând pe drumurile din județul Galați, deși nu aveau acest drept.

Unul dintre cei vizați, un ilfovean de 45 de ani, a fost  tras pe dreapta în comuna Piscu, după ce aparatul radar amplasat pe DN 25 a arătat că mașina condusă de el rula, în interiorul localității, cu 110 km/h. Polițiștii au stabilit că bărbatul nici măcar nu avea carnet, pentru nicio categorie de vehicule, motiv pentru care i-au deschis dosar penal.

Un alt caz de inconștiență a fost bifat la Movileni, pe DJ 252, unde o tânără de 32 de ani a trebuit să dea explicații pentru faptul că se afla la volanul unei mașini, deși nu deținea permis. Complice la "lecția" de condus îi era soțul ei, aflat pe scaunul din dreapta și care, deși știa că femeia nu are carnet, îi încredințase mașina.

În categoria șoferilor de weekend care ar fi trebuit să fie pietoni sau să circule cu taxiul s-au înscris și doi gălățeni care aveau suspendat dreptul de a conduce ca efect al unor abateri rutiere anterioare. Unul a fost depistat pe DN 25, la Ivești, iar celălalt, în municipiul Galați, pe strada Domnească.

În toate cazurile, "curajoșii" sunt cercetați penal pentru conducere fără permis și riscă între 1 și 5 ani de închisoare.

Citit 1132 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2020 22:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.