Alcoolul la volan, ravagii în caziere și pe șosele

Alcoolul la volan, ravagii în caziere și pe șosele
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Viteze năucitoare și accidente, sunt consecințele isprăvilor bahice ale mai multor gălățeni, la finele săptămânii trecute, oamenii în cauză fiind acum subiecți ai unor dosare penale, pentru că nu s-au putut abține nici de la băutură, nici de la șofat.

Campion al concentrației de alcool în aerul expirat a fost un gălățean de 38 de ani, care a fost oprit de poliție înainte să provoace vreo tragedie. Bărbatul, posesor de permis, avea o acoolemie în aerul expirat de 1,09 la mie, valoare care l-a trimis de urgență la camera de gardă, unde i-au fost prelevate probe biologice și care i-au adus un dosar penal care îl va lăsa pieton și îl va "cadorisi" cu o condamnare penală.

O mostră de inconștiență a dat și un șofer de 52 de ani, la Drăgănești, care gonea pe DN 25 cu 111 km/h. Curajul i-l dăduse probabil alcoolul consumat înainte, etilotestul cu care a fost verificat de agenții de circulație arătând o concentrație de 0,44 la mie.

Și mai lată a făcut-o un bărbat din Drăgușeni, care deși nu avea permis de conducere, s-a urcat la volan și a rupt un stâlp de electricitate. Polițiștii aveau să constate că omul avea o alcoolemie de 0,84 la mie și îl cercetează acum și pentru că a șofat fără carnet, dar și pentru alcool.

Nici traficul din orașe nu a fost scutit, în weekend, de "viteji" turmentați. Un tecucean de 26 de ani a fost dovedit cu o alcoolemie de 0,74 la mie în aer, în timp ce la Galați s-a remarcat o șoferiță de 34 de ani, în privința căreia aparatul de măsurat a indicat o valoare de 0,43 la mie.

Citit 1054 ori Ultima modificare Luni, 24 August 2020 22:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.