Mica Unire a fost sărbătorită în pandemie

Mica Unire a fost sărbătorită în pandemie
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Ziua de 24 ianuarie rămâne în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române. Anul acesta, la 162 de ani de la Mica Unire, într-un cadru restrâns, impus de situația epidemiologică, oficialitățile s-au rezumat să depună buchete de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Acest lucru a fost făcut, duminică, la prânz, de către persoane din conducerea Instituției Prefectului, Primăriei municipiului Galați, Consiliului Județean, Ministerului Tineretului și Sportului și Garnizoanei Galați.

"Chiar dacă pandemia nu ne-a permis să dăm mână cu mână pentru a face Hora Unirii, le urăm cu mult drag "La Mulți Ani!" românilor de pretutindeni", se arată în informarea primită de la Instituția Prefectului - Județul Galați.

Citit 1703 ori Ultima modificare Duminică, 24 Ianuarie 2021 16:45

2 comentarii

 • postat de Alexander leg. a V a Macedonica
  Luni, 25 Ianuarie 2021 11:02
  109.98.111.***
  ''Unirea Principatelor Romane '' , nicidecum '' mica unire '' , cum eronat si neinspirat a spus cineva , minimalizand un eveniment f. important din istoria Romaniei !
  0
  10
  Raportează
 • postat de Profesor
  Luni, 25 Ianuarie 2021 06:36
  89.136.7.***
  „Mica Unire” nu e tocmai o sintagmă fericită însemnând și ceva de mai mică importanță. Unirea din anul 1959 a fost fundamentul Marii Uniri din 1918, baza pe care s-a clădit unirea tuturor ținuturilor românești. Era mult mai conformă formularea: „Unirea Principatelor Românești Moldova și Țara Românească”.
  Recomand istoricilor ca la întrunirile lor să ia în discuție această problemă pentru a se da importanța cuvenită acestui mare și foarte important eveniment din istoria românilor.
  0
  16
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.