Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Ședința ordinară a Consiliului Județean de marți, 30 martie, a fost completată și cu proiectul de hotărâre privind închiderea depozitului neconform din zona Rateș – Tecuci componentă a Sistemului de management integrat al deșeurilor în județul Galați.

Prin soluţia propusă se realizează următoarele lucrări: excavarea deșeurilor, transferul și reamenajarea masei de deșeuri se va realiza astfel încât să se obțină taluzarea optimă la pantele și cotele din proiect, realizarea stratului suport precum și a sistemului de impermeabilizare și de închidere finală a depozitului neconform de deșeuri, înierbarea stratului acoperirii final, realizarea sistemului de captare, transport și neutralizare a gazului de depozit, a sistemului de colectare, transport și evacuare a apelor pluviale de suprafață a sistemului de gestionare a levigatului pe perioada execuției lucrărilor, realizarea platformelor tehnologice interioare, perimetrale depozitului, realizarea sistemului de monitorizare post-închidere a depozitului, constând în puțuri de monitorizare a calității apei freatice, marcatori de urmărire a tasării corpului depozitului închis și sistem de monitorizare a gazului de depozit, sau realizarea sistemului de alimentare cu energie electrică în zona de ardere controlată a gazului.

Valoarea totală a investiţiei este de peste 21,6 milioane lei (inclusiv TVA), iar proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de consilierii prezenți, mai puțin de Cătălin Moroșan, cel care deschis lista PNL la alegerile din 27 septembrie 2020. Fostul luptător de K1 poate fi văzut pe Kanal D în emisiunea de succes ”Survivor Romania”, filmată în Republica Dominicană, și mai puțin prin Galați.

Citit 1143 ori Ultima modificare Joi, 01 Aprilie 2021 00:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro