Noi, la Centrul Pompidou

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Săptămâna culturală franco-română: Între 10 şi 14 mai, la Strasbourg, în Salle de la bourse, se va desfăşura "Săptămâna culturală franco-română" organizată de Asociaţia ACAR din Strasbourg cu sprijinul financiar al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

* „Lumea uitata a Europei Vechi”: Muzeul Ashmolean de Arte şi Arheologie al Universităţii Oxford din Marea Britanie găzduieşte în perioada 20 mai - 15 august o expoziţie sub genericul "Lumea uitată a Europei Vechi: Regiunea Dunăreană 5000-3500 îH".

Expoziţia inedită, organizată cu concursul Institutului de Studii Antice al Universităţii din New-York, a fost posibilă datorită colaborării dintre aproape 20 de muzee din România, Bulgaria şi Basarabia.

Vor fi expuse pentru prima dată peste 250 de exponate recuperate de arheologi din aşezările şi cimitirele „Europei Vechi", din perioada anilor 5000-3500 îH, în care Sud-Estul Europei a avut o dezvoltare complexă şi creativă, înregistrând totodată, un progres tehnologic avansat.

* Pizza şi pictură: Un tânăr artist român, rezident în Italia de 12 ani, a participat la nenumărate expoziţii, de curând fiind prezent la o interesantă şi inedită expoziţie la Ancona, împreună cu alţi patru artişti din diferite ţări balcanice.

Laurenţiu Stoica, 32 de ani, a terminat liceul de arta în oraşul natal, Constanţa.

Din cauza problemelor familiale, în 1998 a plecat în Italia. Ajuns în Peninsulă, la Ancona, a fost nevoit să se angajeze ca "pizzaiolo", loc de muncă pe care nu l-a schimbat de când trăieşte acolo.

Laurenţiu Stoica a fost remarcat de către unul dintre importanţii artişti anconetani, Roberto Papini.

* Centenarul Ştefan Ciubotăraşu la Melbourne: Duminică, 9 mai, la orele 22:30, ARCTV CH31, Televiziunea Comunitară din Melbourne dedică o oră memoriei celui care a fost marele actor Ştefan Ciubotăraşu.

* Artişti români la Paris: În perioada 14 aprilie-19 iulie, Centrul Pompidou din Paris prezintă o expoziţie a lucrărilor a 50 de artişti care provin, în mare parte, din Europe Centrală şi de Est, printre aceştia aflându-se şi cinci români, Ion Grigorescu, Dan Perjovschi, Ciprian Mureşan, Mircea Cantor, Daniel Knorr.

Aceasta expoziţie studiază vechea opoziţie europeană Est/Vest, reexaminând istoria ţărilor din blocul comunist.

Pe de o parte, Centru Pompidou îşi propune să prezinte publicului artişti mai puţin cunoscuţi în Franţa care au marcat, prin activitatea lor artistică şi prin tematicile lor, ţara de origine.

Pe de alta parte, expoziţia explică influenţa renumită a figurilor tutelare din Europa Centrală şi de Est asupra tinerei generaţii de artişti internaţionali.

Citit 590 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.