Relaxare parțială de la 1 iunie

Relaxare parțială de la 1 iunie
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Premierul Florin Cîţu a declarat joi, 6 mai 2021, după o întâlnire cu reprezentanţii HoReCa, desfăşurată la Constanţa, că aceştia au înţeles că nu se va putea renunţa la toate restricţiile din 1 iunie, o a doua etapă de relaxare urmând să aibă loc la 1 august 2021.

"Din partea industriei am primit propuneri şi soluţii foarte bune, pe care le vom pune mâine în discuţie în comitetul interministerial şi promisiunea mea este că vom avea aceste soluţii aprobate la timp, ca să putem să începem de la 1 iunie o primă etapă de relaxare şi a doua etapă la 1 august. Toată lumea a înţeles că nu putem să redeschidem total de la 1 iunie", a declarat premierul.

El şi-a exprimat optimismul cu privire la şansele de a avea un sezon estival de succes. "Vreau să arătăm că putem deschide în această vară sezonul estival în siguranţă. Iar după discuţia pe care am avut-o astăzi cu reprezentanţii industriei, am încredere că aşa va fi. (...) Am înţeles cu toţii că, pentru a avea un sezon de succes în această vară în România, pe litoral, trebuie să lucrăm împreună. (...) Foarte important, mă bucură susţinerea reprezentanţilor industriei pentru campania de vaccinare", a spus prim-ministrul.

Florin Cîţu a precizat că hotelurile şi restaurantele în care întregul personal a fost imunizat vor fi semnalizate cu mesajul "Locaţie sigură, noi ne-am vaccinat". "I-am asigurat de toată susţinerea mea, de asta sunt aici şi voi fi mai des pe litoral. Înţeleg că, în ultimii câţiva ani, prim-miniştrii nu au prea venit pe litoral. Am spart eu gheaţa, sunt aici şi voi fi aici şi în perioada următoare, pentru a susţine turismul românesc în această vară", a mai spus premierul.

Citit 4380 ori Ultima modificare Vineri, 07 Mai 2021 11:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.