Expoziție pescărească virtuală la Galați

Expoziție pescărească virtuală la Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Vineri, 7 mai, la nivelul Consiliului Județean Galați a fost semnat, în format electronic, contractul de finanțare pentru investiția “Spaţiu expoziţional permanent Zona pescărească Prut-Dunăre”, cu fonduri prin Programul Operațional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime (POPAM) 2014-2020. 

“Le vom oferi gălățenilor o nouă zonă de relaxare la Complexul Muzeal de Științele Naturii <Răsvan Angheluță>. Pe o suprafață de peste 500 de metri pătrați, vom amenaja o expoziţie virtuală şi interactivă, cu echipamente de videoproiecţie, senzori de mişcare și ochelari de realitate virtuală. Astfel, cu ajutorul tehnologiei, vizitatorii vor afla informaţii despre ecosistemele din zonă și despre aşezările pescăreşti din acest areal. În plus, vom amenaja și o instalație tridimensională, astfel încât cei mici să facă o călătorie aeriană virtuală pentru a descoperi într-un mod inedit și interactiv zona Prutului și a Dunării Inferioare”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

În cadrul expoziției, vizitatorii vor afla informații despre căile de migrație ale păsărilor din Lunca Dunării, biotopul acvatic, geneza Luncii Dunării, ecosistemele apelor curgătoare sau speciile de păsări pe cale de dispariție. Licitația pentru atribuirea lucrărilor este în faza de evaluare a ofertelor depuse, iar valoarea proiectului este de peste 1,78 milioane lei.

Citit 1029 ori Ultima modificare Miercuri, 12 Mai 2021 11:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.