În Șantierul Naval Damen, centru de vaccinare pentru angajaţi (FOTO și VIDEO)
Foto: Ovidiu Amălinei

În Șantierul Naval Damen, centru de vaccinare pentru angajaţi (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Angajaţii care lucrează pe platforma Şantierului Naval Damen Galaţi şi familiile acestora se vor putea vaccina împotriva Covid-19 într-un centrul special amenajat în incinta unităţii. În noul centru de vaccinare, deschis începând de luni, 17 mai, se va utiliza serul Pfizer şi va rămâne deschis atât timp cât va fi necesar pentru acoperirea tuturor cererilor.

În prezent, pe platforma şantierului naval lucrează aproape 2.500 de angajaţi, atât angajaţi ai Damen, cât şi ai subcontractorilor.

„Avem un număr mare de angajaţi, prin urmare este important să asigurăm această facilitate atât pentru ei, cât şi pentru familiile acestora. Până în prezent, aproximativ 500 de angajaţi sunt deja vaccinaţi. După estimările noastre, centrul de vaccinare va fi deschis aproximativ două luni de zile, până când finalizăm rapelul, atât pentru angajaţii doritori, cât şi pentru membrii de familie”, ne-a declarat Eduard Radu, director de Resurse Umane în cadrul SN Damen Galaţi.

„În acest moment, 600 de angajaţi şi-au exprimat deja acordul pentru a fi vaccinaţi, iar cu tot cu membrii de familie, avem pe liste în jur de 1.000 de persoane. Desigur, sperăm ca procentul de vaccinare să ajungă cât mai mare în rândul celor care lucrează aici”, a declarat la rândul său dr. Valentin Boldea, medic primar medicină de familie.

Acest centru, amenajat cu sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi şi al Prefecturii Galaţi, este mai mult decât binevenit pentru angajaţii din şantierul naval, în condiţiile în care, fiind în general persoane relativ tinere, fără probleme de sănătate, nu s-au numărat printre categoriile programate cu prioritate pe platforma naţională de vaccinare RO Vaccinare.

Prin natura activităţii, Şantierul Naval Damen a fost una dintre cele mai expuse unităţi din Galaţi la apariţia unor focare de Covid-19. Pe lângă măsurile de prevenţie deja luate, noul centru de vaccinare va asigura navaliştilor o protecţie suplimentară.

Citit 2976 ori Ultima modificare Joi, 20 Mai 2021 00:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.