Înşelăciuni cu maşini închiriate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acum mai bine de jumătate de an publicam  fotografia unui bărbat, despre care se ştia atunci că pe unde ajungea se prezenta ca fiind Macos Alexandru-Ioan, dar despre care nu se ştia unde este.

Era căutat febril de poliţiştii de la Compartimentul Furturi Auto - Serviciul Investigaţii Criminale – IPJ Galaţi. Ei bine, astăzi, se ştie că acea persoană era, de fapt, Rouă George, care se ascundea sub o identitate falsă.

Rouă George a devenit între timp unul din „eroii” unui dosar penal în care este acuzat de comiterea a şase infracţiuni de înşelăciune, de uz de fals, dar şi de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără a avea permis. Odată cu acesta, în acelaşi dosar, apare şi un colaborator de-al lui Rouă George, şi anume Petcu Nicolae-Adrian.

Idee de marocan, aplicaţie de român

După cercetările făcute între timp de poliţişti, după încheierea urmăririi penale la Parchetul local Galaţi, se ştie acum foarte clar că cei doi, ajutaţi şi de o a treia persoană, închiriau maşini de la firmele de profil după care uitau să le mai restituie conform contractului încheiat.

Cum le-o fi trecut prin cap lui Rouă George, din Pechea, la doar 22 de ani, cu doar cinci clase de şcoală, şi lui Petcu Nicolae Adrian, din Cuza Vodă, de 36 de ani, cu opt clase de şcoală, să se apuce de o asemenea afacere?

După cum a şi recunoscut, Rouă George a plecat în iulie 2010 în Italia, într-un  sat de lângă Torino, acolo unde lucrau mai mulţi români. Venise în Italia  cu gândul să se apuce de ceva treabă.

Acolo l-a cunoscut pe Moussalit Said, un marocan care i-a propus să meargă în România şi să închirieze, sub o identitate falsă, mai multe maşini pe care să nu le mai restituie, dar  pentru care să primească apoi nişte bani de la marocan.

Rouă George a muşcat repede din momeală şi a acceptat oferta, mai ales că îi datora marocanului 500 de euro.

Şase „tunuri” cu maşini închiriate

Prima dată, la 6 octombrie 2010, la firma gălăţeană Pritax SRL s-au înfiinţat două persoane de etnie romă, care au solicitat un Volkswagen Golf, pe care să-l folosească până pe date de 11 octombrie. Ca să obţină maşina, R.G. a prezentat o carte de identitate pe numele Macos Alexandru-Ioan.

Au şi plătit 250 de euro pentru cinci zile, plus o garanţie de daune de 100 de euro şi duşi au fost. Ei lăsaseră impresia că se ocupă cu vânzări de covoare şi de aceea au nevoie să închirieze maşini.

A sosit şi termenul  scadent, cei de la Pritax au sunat la clienţi, dar, la numerele de telefon pe care le lăsaseră aceştia, n-a răspuns nimeni.

Dintr-un foc, cei de la Pritax SRL pierduseră 20.000 de lei (?!) Dar, la un moment dat, după ce întreprinzătorii/înşelători au simţit că sunt urmăriţi, i-au restituit reprezentantului legal al firmei Pritax SRL suma de 5.000 de euro. Normal, Petcu Nicolae Adrian a fost întrebat de ce nu restituie maşina. Răspunsul acestuia a fost sec, fără alte detalii: „pentru că nu mai există posibilitatea aceasta”.

Cam în acelaşi mod au fost păcăliţi apoi şi cei de la SC Autonom Services SRL Galaţi, care au fost prejudiciaţi de 31.784,8 de lei; cei de la SC Dron Auto Trans SRL Brăila – 23.375 de lei; PFA Tudor Stelică – 4.500 de lei; SC Automond SRL Focşani – 6.500 de lei; SC Asibrokers SRL Focşani – 27.779,39 de lei.

De multe ori, fiind mai în vârstă, Petcu Nicolae-Adrian se prezenta ca fiind tată lui Rouă George, ducea tratative de închiriere la firmele amintite, după care contractele se făceau în numele lui Rouă George, de fapt pe numele de Macos Alexandru-Ioan.

Aşa au zburat vreo şase maşini către diverse destinaţii. O Dacia Logan a fost găsită la un moment dat la Toflea, un Opel Corsa – tocmai la Ancona (Italia), un Chevrolet Aveo a fost ridicat de poliţişti; o altă Dacia Logan a fost depsitată după GPS-ul pe care-l avea montat etc.

Cert este acum că Rouă George a fost nevoit să-şi arunce haina de travesti cu numele de Macos Alexandru şi că va da seamă în instanţa de judecată pentru faptele sale. La fel, Petcu Nicolae-Adrian e acuzat de înşelăciune în formă continuată şi de complicitate la infracţiunea de uz de fals.

Mai e de reţinut că toate cele şase părţi vătămate (firmele care închiriau autoturisme) nu s-au constituit parte civilă în proces, întrucât au primit contravaloare maşinilor cu care fuseseră păcăliţi.

În rest, judecată!

Citit 3265 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.