VERNISAJ. Invitaţie la o expoziţie de pictură cu totul altfel

VERNISAJ. Invitaţie la o expoziţie de pictură cu totul altfel
Foto, de Monica Zanet
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Gălăţenii iubitori de frumos sunt aşteptaţi astăzi, 26 iulie, de la ora 17,00, la Galeriile de Artă "N. Mantu" la vernisajul unei expoziţii de pictură semnată de brăilenii, Marius Gheorghe Teodorescu şi Dennis Teodorescu.

"Este o expoziţie şoc. Foarte diferită şi interesantă. Culori vii. Deşi sunt tată şi fiu, sunt două structuri compoziţionale total diferite. E altceva decât propune peisajul artei plastice gălăţene, de aceea consider că cele 27 de lucrări trebuie văzute şi admirate", ne spune Ghoerghe Andreescu, preşedintele Filialei Galaţi a Uniunii Artiştilor Plastici.

Născut pe 2 septembrie la Brăila, Marius Gheorghe Teodorescu a absolvit Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu”, promoția 1974, membru în Uniunea Artiștilor Plastici din România. Cu numeroase participări la expoziţii individuale şi de grup, artistul brăilean are lucrări în colecţii din Italia, Suedia, Greciaa, Franţa şi SUA.

“[…] În arta sa ne apare ca evidentă înlăturarea progresivă a oricărui obstacol ce ar putea sta în calea suprapunerii perfecte a culorilor și sentimentelor, excluzând orice nostalgie pentru folosirea mimetică a culorilor. Culoarea devine protagonistul absolut, iar tablourile sale emană contraste fulminante într-un tumult de galben scânteietor și roșu furibund. […]”, spunea Cristina Tafuri, în 2005, când artistul a expus la Salerno. 

Dennis Teodorescu (născut pe 12 februarie 1975), deşi a urmat studiile liceului de artă din Brăila, are licenţă şi masterat în Psihologie, profesie pe care o practică în viaţa de zi cu zi, fără a se lăsa uitat de muze.

"Întotdeauna am simţit nevoia acută să creez, deşi timp de peste douăzeci de ani, am rupt complet contactul cu arta, mai exact de când „am început să devin psiholog” și până acum doi ani. Am reînceput să lucrez dintr-o întâmplare, ce-i drept fericită, în spatele căreia se află un foarte bun prieten care, la un moment dat, m-a rugat să-i pictez un perete", declara Dennis Teodorescu într-un interviu din 2018, perioadă în care era student la Arte Plastice, la Galaţi.

A participat deja la câteva expoziţii de grup şi are lucrări în colecţii particulare din România, Germania şi Canada.

Citit 1848 ori Ultima modificare Luni, 26 Iulie 2021 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.