Creştinii au primit frunze de nuc sfinţite

Creştinii au primit frunze de nuc sfinţite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă seara şi ieri, la Sfânta Liturghie, când am prăznuit Pogorârea Sfântului Duh, creştinii au înţeles mai bine sensul acestei sărbători, care a dat fiinţă Bisericii văzute a lui Hristos, în a cincizecea zi de la Paşte.

Ieri, într-o continuă prezenţă a manifestării Sfintei Treimi, Catedrala Galaţilor a fost arhiplină de oameni, creştini care  în cadrul unei slujbe speciale de după Liturghie, de invocare a Duhului Sfânt - s-au înnoit în Duh, primind iertare de păcate.

Creştinii au stat „cu toţii împreună şi au stăruit în ascultarea” Sfintei Evanghelii de la Liturghie, precum ucenicii Domnului - cu două milenii în urmă - care au primit Duhul Sfânt ce s-a aşezat peste frunţile lor sub formă de „limbi de foc”.

Şi precum ucenicii stăruiau în rugăciune, în ascultarea cuvântului Evangheliei, în Euharistie (Sfânta Împărtăşania) şi în frângerea pâinii, Agapa - la fel şi noi.

Ieri, în Biserica Dreptmătiroare, rugăciunea s-a armonizat cu  Euharistia şi agapa, cu comuniunea.

„Slujba şi rugăciunile de la Cincizecime aduc iertarea de păcate, precum ne-a arătat Domnul nostru Iisus Hristos”.

„Unde este rugăciune este şi unitate în Hristos, a subliniat Înalt Prea Sfinţitul Casian al Dunării de Jos”.

„Unitatea este rodul ascultării cuvântului Evangheliei lui Hristos,  care  în cadrul Sfintei Liturghii ni-L aduce pe Hristos Domnul la Sfânta Euharistie, când ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele lui Hristos...”.

„Cel care uneşte, cel care armonizează este Duhul lui Dumnezeu care era din veci, care este viaţă, dar este şi de viaţă dătător”.

„Duhul este Lumină, dar şi Dătător de Lumină, dătător de comuniune...”.

Arhiereul locului a subliniat rolul Duhului Sfânt în viaţa noastră, dătător a tot Binele şi Izvor de bunătăţi, cum este numit într-una din rugăciunile ce invocă pogorârea Duhului Sfânt în Biserică, în noi, în viaţa noastră şi peste toată creaţia.

Ieri, în toate bisericile de la Dunărea de Jos au fost sfinţite frunzele de nuc şi au fost date de preoţi tuturor participanţilor la Sfânta Liturghie; ele se aşază la Sfintele Icoane, fiind purtătoare de har, de Duhul Înţelepciunii.

pnl3
Citit 794 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.