Galaţiul, oraş cumplit de bugetari?!

Galaţiul, oraş cumplit de bugetari?!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Văzând cât de uşor s-a circulat, ieri, pe arterele principale ale Galaţiului, cât de pustii erau străzile, mai ales cele principale, pe care se află instituţiile publice, dar şi cât de mulţi oameni se plimbau prin parcuri sau pe Faleză, ai putea trage repede o concluzie, parafrazându-l pe Barbu Nemţeanu şi spunând „Galaţi, oraş cumplit de bugetari”. 

Nu şi de angajaţi la patron, pentru că aceştia, în mare parte, au lucrat ca în orice altă zi de luni. Aşa s-a explicat faptul că s-a circulat lejer, însă nu ca într-o zi de duminică, pe Brăilei, de pildă, la oră de vârf, când în timpul săptămânii se circulă bară la bară.

Şi tot aşa s-au explicat şi pasagerii din microbuze şi autobuze, dar şi cei care au aşteptat mijloacele de transport în comun, prin staţii, alături de pensionari.

În consecinţă, bugetarii şi-au început, ieri, săptămâna, într-un mod extrem de plăcut – adică nu au mers la treabă de luni, confirmând zicala „orice treabă bine făcută începe… cu o pauză”.

Din păcate pentru angajaţii la patron, dar din fericire pentru noi, gălăţenii, liberul din a doua zi după Rusalii nu s-a aplicat şi în cazul angajaţilor Vega.

Muncitorii lucrau ieri, cu râvnă, în şanţurile de pe străzile decopertate prin programul ISPA. Şi am verificat: oamenii nu lucrau într-un singur loc, ci şi în Piaţă, şi în centru, şi pe Fraternităţii…

Ieri a fost zi liberă pentru bugetari, moment în care, văzând diferenţa faţă de o zi de lucru obişnuită, am realizat că bugetarii nu sunt puţini în Galaţi.

Puţini or fi cei cu salarii nesimţite, că la ce aglomeraţie a fost ieri în parcuri, s-a văzut cam câţi bani au avut de minivacanţa de Rusalii bugetarii de rând.

Citit 1923 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.