Mesajul unui medic pentru scepticii care afirmă că vaccinul anti-COVID este experimental

Mesajul unui medic pentru scepticii care afirmă că vaccinul anti-COVID este experimental
Tehnologia folosită pentru unele vaccinuri anti-COVID ar putea revoluționa medicina
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Între vaccinul Pfizer şi paracetamol nu e nicio diferenţă din punct de vedere al aprobării. Totodată, ştim mai multe despre vaccin decât despre unele substanţe banale, pe care le folosim fără reţineri, afirmă dr. Vasi Rădulescu, într-un mesaj adresat celor care încă sunt de părere că vaccinul anti-Covid este experimental.

"Vaccinul anti-Covid-19 dezvoltat de Pfizer/ BioNTech a primit aprobare DEPLINĂ din partea FDA. Din punct de vedere al aprobării, nu e nicio diferenţă între acest vaccin şi paracetamol. Ambele au actele în regulă, studiile la fel. (...) La vaccinul Pfizer/ BioNtech ştim exact mecanismul de acţiune - un ARN mesager special făcut, încărcat cu instrucţiuni, se duce la ribozom şi-i spune cum să producă proteina S a virusului. Ribozomul, această fascinantă fabrică de proteine, se supune sarcinii fără să strâmbe din nas. Traduce ARN-ul şi face proteina. Numai că proteina asta nu e self, chiar dacă e făcută in house. Iar dacă nu e self, adică nu e o structură tipică organismului uman, imunitatea se sesizează imediat şi-ncepe să facă molecule pentru a o recunoaşte, cataloga, omorî. Acele molecule rămân active mai mult timp, iar dacă virusul natural intră în corp, îi este recunoscută proteina S şi este rapid anihilat", explică dr. Vasi Rădulescu, medic specialist medicină internă, într-o postare preluată de RO Vaccinare.

Totodată, specialistul face o paralelă între ce se ştie până acum depre paracetamol şi între ce se cunoaşte despre vaccinul anti-COVID, precizând că "ştim mai multe despre vaccin decât despre unele substanţe banale pe care le folosim fără reţineri".

"La paracetamol nu ştim nici până astăzi, chiar dacă e folosit de mult timp la tot felul de afecţiuni, care este mecanismul exact de acţiune. Unii au zis de substanţa P, dar nu e nimic sigur. Îi ştim efectele bune, îi ştim reacţiile mai puţin bune, iar sute de milioane de oameni iau paracetamol probabil în vreme ce tu citeşti aceste cuvinte. Asta nu înseamnă că e ceva greşit la mijloc. La fel se întâmplă cu unele anestezice, unde nu ştim exact mecanismul de acţiune", a mai scris el.

Medicul precizează de asemenea că se lucrează la un preparat pentru scleroza multiplă, iar "viitorul va fi al acestor componente care vor sta la baza vaccinurilor". "Vă mai spun că Moderna începe să testeze un vaccin anti-HIV bazat pe ARN mesager. Vă mai spun că se lucrează la un preparat pentru scleroza multiplă, tot pe aceeaşi tehnologie ultrastudiată. Viitorul va fi al acestor componente, care vor sta la baza vaccinurilor, tratamentelor împotriva cancerului şi bolilor care în momentul actual nu au leac. Experţii le vor aproba deplin, lumea se va schimba în jurul nostru. Iar scepticii ar face bine să ţină pasul, altfel vor rămâne simpli caraghioşi", a mai scris dr. Vasi Rădulescu.

CITEȘTE ȘI: Numărul gălățenilor diagnosticați cu COVID-19 crește de la o zi la alta

Citit 4048 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 August 2021 00:17

6 comentarii

 • postat de exodusalltime
  Sâmbătă, 28 August 2021 18:47
  89.137.138.***
  faci proza lunga si inutila fara premeditare...
  daca s-ar fi dorit lichidarea batrinilor,nu se incepea campania de vaccinare cu ei,pricepi ?
  desigur,cei bolnavi de alte afectiuni au avut probleme mari,dar cele mai multe spitale
  au fost transformate pt cazurile de covid care se inmultisera exponential.
  acum banuiesc ca esti fericit,varianta delta "se adreseaza" tinerilor.

  daca as fi avut puterea de a decide,incepeam campania de vaccinare cu tinerii,
  nu cu bosorogii reactionari(in mare majoritate).
  ei sint mobili si reprezinta viitorul lumii,trebuie protejati cu prioritate...
  cei peste 65 de anii ar fi fost ultimii pe lista mea de prioritati...
  totdeauna salvezi elementele capabile sa duca lumea mai departe,
  iar daca pretinzi ca asta e cinism,inseamna ca noe a fost prototipul cinicilor...

  ca sa fie clar,am aproape 65 de ani,deci nu sint minat de interes personal.
  5
  1
  Raportează
 • postat de Ahmed Bhairam
  Sâmbătă, 28 August 2021 09:36
  89.136.3.***
  Aprobat de FDA american. Dacă nu mă înșel statul român nu are nici o treabă cu acest organism. Așa că, praf în ochi...
  3
  3
  Raportează
 • postat de Alin
  Sâmbătă, 28 August 2021 07:59
  84.117.41.***
  ,,Competentule Capabil''
  Iti este usor sa vorbesti la felca cei toti care n-ati trecut prin boala
  si care n-au zacut la pat cu masca de oxigen pe fata
  Nu-ti doresc!
  5
  4
  Raportează
 • postat de Departamentul de investigatii
  Vineri, 27 August 2021 23:52
  89.137.230.***
  Lumea nu neaga asta ci faptul ca au ajuns unii in spital cu alte boli si i-au lasat sa moara sau nu le-au mai dat tratamentul si au murit. Altii care nu au murit de covid au murit pentru ca nimeni nu au mai vrut sa le faca operatii, tratamente. Au fost lasati sa moara iar altii au fost omorati intentionat stiindu-se ca puteau fi salvati. S-a dorit ca sa mai moara batranii si cei bolnavi. Statul nu mai vrea sa plateasca pentru ei. Ce nu va e clar?
  13
  20
  Raportează
 • postat de Agentul sanitar ...(G.T.)
  Vineri, 27 August 2021 23:37
  108.245.201.***
  Nu va vaccinati ..." pentru ce sa dam cu var ?"
  11
  10
  Raportează
 • postat de Competentul Capabil
  Vineri, 27 August 2021 23:33
  138.199.17.***
  Mesajul unui sceptic catre dom doctor si cei de il citeaza. Exista multe alte diferente intre paracetamol si vaccinul minune dar cea mai importanta e ca paracetamolul e practic gratis iar doza de apa sfintita cu ARN mesagerul pacii e 9-10 euro. Si daca a primit aprobare DEPLINA cum ne place sa scriem cu majuscule pun pariu ca si o frectie cu menta si 3 stropi de lamaie ar primi aceeasi aprobare DEPLINA de la oricine... ca nu strica niste vitamina C. Pe de alta parte meseriasul de e capu la afacerea Pfizer (CEO-ul ca sa inteleaga si tinerii frumosi) a inceput sa sugere ca doza de apa sfintita produsa de smecheri o sa trebuiasca luata anual...ca de... e scump sa te lupti cu varianta Delta, Gamma si care se mai inventeaza(pana la Omega e loc gramada). Deci sa curga banu ca o sa fie bine, iar daca vedem ca se prind fraierii ca e vrajeala cu proteina XXX care impacteaza pozitiv metabolismul substantei P cu mecanismul exact de actiune incarcat de instructiuni care se duce la ribozom si ii spune... hai ca v-am facut din vorbe blegilor, dam vina pe aia nevaccinati sau pe virus ca e piesiedist malefic. Oricum dom' doctor, daca tot ne minunam si nu stim cum functioneaza paracetamolul si vaccinul... ca vorba aia... sunt magice dupa o reteta straveche a dacilor, nu mai bine, decat sa dam bani aiurea la smecheri, sa facem si noi un spital sa aiba unde sa crape populimea de la valul 8-9 incolo. Singura bucurie e ca tot Caritasul asta medical nu are treaba cu Romania, e teapa globala, asa ca turmele de conducatori poa sa stea linistite prin vacante si sa urmareasca cu atentie si ingrijorare... cum era poezia... treaba mare a lucrului bine facut in care calcam pas cu pas ca niste romani educati care estem? Pana la urma dom' doctor, pana sa apara vaccinul anti fraier care te mai face si bogat si vindeca reumatismul, sa mai tragem o masca pe botic, sa bagam vaccin in noi cat putem daca tot l-am platit (ca nu e gratis) si sa ne inhamam la carul cu experti ca e greu prin mocirla.
  17
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.