Consumatorii fără furnizor, preluați de Electrica

Consumatorii fără furnizor, preluați de Electrica
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Compania Electrica Furnizare a fost desemnată de Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) drept furnizor de ultimă instanţă (FUI) în luna septembrie, pentru clienţii finali care nu au asigurată furnizarea energiei electrice din nicio altă sursă, conform unui document al autorității. Din document reiese că Electrica Furnizare are cel mai mic preț de ultimă instanță aprobat, de 713,4 lei/MWh. Urmează Tinmar Energy (771,3 lei/MWh), E.ON Energie România (902,81 lei/MWh), CEZ Vânzare (1.000 lei/MWh), cele mai mari prețuri avându-le Enel Energie şi Enel Energie Muntenia (ambele cu 1.203 lei/MWh).

"Clienţii care doresc încheierea unui contract cu un furnizor de ultimă instanţă şi al căror contract de furnizare a energiei electrice actual încetează se pot adresa oricărui furnizor din lista de mai sus. În cazul în care clienţii sunt beneficiari de serviciu universal, iar solicitarea acestora este anterioară datei de intrare în vigoare a contractului de furnizare a energiei electrice cu furnizorul de ultimă instanţă, contractul va fi încheiat la preţul din oferta de serviciu universal. În caz contrar, clientul este preluat de către furnizorul de ultimă instanţă la preţul de ultimă instanţă, conform reglementărilor în vigoare", se precizează în documentul ANRE.

Preţul de ultimă instanţă nu include tarifele reglementate de distribuţie, tariful de transport - componenta de extracţie din reţea - TL, tarif serviciu sistem, contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, valoarea certificatelor verzi, acciza, tariful pentru energia reactivă şi taxa pe valoarea adăugată.

Citit 2029 ori Ultima modificare Marți, 07 Septembrie 2021 00:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.