Încep plățile de sprijin în sectorul bovin

Încep plățile de sprijin în sectorul bovin
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat miercuri, 15 septembrie, autorizarea la plată a ajutorului de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovin, în anul 2021, în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19, în conformitate cu OUG nr. 58/2021.

Suma totală autorizată la plată este de circa 225,53 milioane lei, din care 182,7 milioane lei pentru efectivul de bovine și 42,83 milioane lei pentru cantitatea de lapte.

Valoarea ajutorului de stat se calculează pentru fiecare beneficiar în funcție de numărul de capete de bovine eligibile, la care se poate adăuga și valoarea calculată în funcție de cantităţile de lapte, în tone, produse și valorificate, eligibile până la concurența plafonului de 225.000 euro. Cuantumul stabilit pe cap de animal este în valoare de 140,37 lei, iar cuantumul pe tona de lapte este de 541,87 lei.

APIA arată că au fost depuse 93.618 cereri, iar, în urma verificărilor, a rezultat un număr de 93.005 cereri eligibile pentru un număr total de 1.301.561 capete animale eligibile și o cantitate de lapte eligibilă de aproape 79.040 tone.

Citit 582 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

 • postat de Lucratoru Roman
  Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 09:57
  89.39.81.***
  Le da statul alocatie boilor si viteilor?Bani de buzunar?Pai sai dati si soarecelui ceva fiindca -l doare in scula cand fata vaca greu.Saracu soarec.Dar nu intaleg bunicul pe vremea comunistilor lu bunicu ii dadea statul o p[ercela de lucerna ,da trebuia sa dea statului lapte.crescatorii de animale ,ce dau statului?Ca tot ce dau ei le este platit.Si banii nu sii impart cu nimeni.O alocatie la copii am priceput.Ca astia sunt viitorul.O pensie unor batrani ,ca astia au muncit ,si niste programe bine puse la punct prin care pensionarii pot lucra .Cei care vor si pot.nu de nevoie.Ci fiindca inca pot munci si fi utili.dar venit minim garantat puturosilor,subventii pentru toti care fac ceva si niste sporuri pentru munci care le fac oamenii in virtutea domeniului ales si muncii in sine ,nu le vad rostul ,sensul.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nea Luce
  Sâmbătă, 18 Septembrie 2021 08:43
  86.124.204.***
  ...plățile de sprijin în sectorul bovin ( B )....Aha, deci asta e cam ca la parlamentari (sector B2 alese). Numai ca astia primesc "plati de sprijin" tot anul, fara numar...pentru cantina, pentru tranport cu clasa unu (tren-avion), pentru amanta angajata secretara, pentru nepotu, IT-ist la cabinet, pentru, camera cinci stele la hotel...pentru ca este nevoit sa respire acelasi aer contaminat de catre "saraki" care ii voteaza...pentru ce le mai trece lor prin minte sa-si mai plateasca. Pot sa ma fac si eu "crescator de parlamentari" ? Nu am pretentii mari...O cireada mica de pana la zece capete furajate...Angajez un ciurdar sever si daca nu "produc" o cantitate "eligibila" de legi, rupe bata pe ei...
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.