Loteria Vaccinării, cu premii de milioane de lei

Loteria Vaccinării, cu premii de milioane de lei
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

La începutul acestei săptămâni, ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a semnat ordinul care stabilește condițiile de înscriere la Loteria de vaccinare, precum și atribuțiile fiecărei instituții implicate în acest proces.

În cadrul Loteriei de Vaccinare, vor fi organizate extrageri pentru acordarea de premii în bani persoanelor imunizate cu schema completă de vaccinare, care și-au generat certificatul digital al UE privind COVID-19, pe baza CNP-ului, și care se înscriu pentru participare în aplicația accesată de pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro.
"În acest context epidemiologic, cu creșteri semnificative ale numărului persoanelor infectate cu noul coronavirus, este deosebit de importantă susținerea procesului de vaccinare, inclusiv prin acordarea de recompense. Într-o perioadă scurtă, am reușit să finalizăm cadrul legislativ pentru aceste măsuri recompensatorii. Odată semnat și de ministrul Economiei, actul normativ poate fi publicat în Monitorul Oficial, astfel încât să producă efecte", a declarat ministrul interimar al Sănătății.

Premii totale de 15 milioane de lei

Loteria de Vaccinare se va desfășura în perioada 01.10.2021 - 31.12.2021 și constă în 19 extrageri organizate în zilele de duminică/ vineri, pe parcursul a 14 săptămâni, astfel: 14 extrageri, respectiv câte o extragere pe săptămână; trei extrageri, respectiv câte o extragere în fiecare lună; două extrageri organizate în săptămâna 14, respectiv în ultima săptămână a acțiunii.
La Loteria de Vaccinare se acordă un număr total de 1.139 de premii, în valoare totală de 15.000.000 de lei, după cum urmează: 81 de premii săptămânale (80 premii săptămânale în valoare de 10.000 lei + un premiu mare săptămânal în valoare de 100.000 de lei); trei premii lunare (câte un premiu în ultima săptămână a fiecărei luni, în valoare de 300.000 de lei); două premii la finalul Loteriei Programului Național de Vaccinare, în valoare de 500.000 de lei, respectiv, 1.000.000 de lei.
Fiecare participant la Loteria de Vaccinare va avea patru șanse de câștig, respectiv posibilitatea de a câștiga patru premii: un premiu în valoare de 10.000 lei sau de 100.000 lei, un premiu de 300.000 lei, un premiu de 500.000 lei și premiul cel mare, în valoare de 1.000.000 lei, adică premii în valoare maximă cumulată de 1.910.000 de lei.
Sumele virate către Compania Națională "Loteria Română" SA, necesare pentru asigurarea fondului de premiere pentru Loteria de vaccinare, vor fi asigurate de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, mai arată autoritățile.

Citit 2147 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Septembrie 2021 00:38

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro