Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean, gata să-și primească pacienții (FOTO și VIDEO)
Foto: Ovidiu Amălinei

Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean, gata să-și primească pacienții (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Clinic de Urgență "Sf. Ap. Andrei" a fost finalizată, urmând să devină operațională în această săptămână. Investiția a fost realizată de Consiliul Judeţean (CJ) Galați, în cadrul unui proiect în valoare de circa 1,5 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Zilnic, prin secţia UPU a Spitalului Judeţean trec în jur de 3-400 de pacienţi, iar presiunea a crescut după izbucnirea pandemiei de COVID-19. Prin extinderea secţiei, capacitatea UPU s-a dublat, fiind asigurate și echipamente medicale suplimentare.

Valoarea totală a investiției este de 7,43 milioane de lei. În urma acesteia, Unitatea de Primiri Urgențe a fost extinsă de la 700 metri la 1.400 metri, iar circuitele medicale au fost reconfigurate pentru a răspunde necesităților actuale.

"Din valoarea totală, în jur de trei milioane de lei este reprezentată de dotarea cu aparatură medicală, începând de la computer tomograf, electrocardiografe, monitoare pentru funcții vitale, injectomate, incubator pentru transportul copiilor etc. până la tot ce înseamnă consumabile și mobilier medical", a precizat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

La rândul său, șeful UPU-SMURD Galați, Liviu Trifan, a declarat că extinderea UPU va descongestiona activitatea medicală, dat fiind faptul că noile dotări vor da posibilitatea derulării triajului, investigațiilor, stabilizării și redistribuirii pacienților direct din UPU, fără a mai fi nevoie ca aceștia să fie plimbați de la o secție la alta. De asemenea, Trifan a precizat că, de săptămâna viitoare, UPU-SMURD Galați va beneficia și de o mașină nouă pentru intervenții, rezultat tot al unei investiții a CJ Galați.

Directorul medical al spitalului, dr. Aurelia Romilă, a apreciat că noua unitate reprezintă "o rază de speranță, într-o perioadă de mare suferință", făcând referire la provocarea pe care gestionarea cazurilor de COVID-19 o ridică.

Nu în ultimul rând, dr. Aurel Nechita, decanul Facultății de Medicină din Galați, a arătat că, până la sfârșitul acestui an, va fi finalizată și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan".

Citit 12454 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.