Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean, gata să-și primească pacienții (FOTO și VIDEO)
Foto: Ovidiu Amălinei

Noua Unitate de Primiri Urgențe a Spitalului Judeţean, gata să-și primească pacienții (FOTO și VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(35 voturi)

Noua Unitate de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Clinic de Urgență "Sf. Ap. Andrei" a fost finalizată, urmând să devină operațională în această săptămână. Investiția a fost realizată de Consiliul Judeţean (CJ) Galați, în cadrul unui proiect în valoare de circa 1,5 milioane de euro, prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Zilnic, prin secţia UPU a Spitalului Judeţean trec în jur de 3-400 de pacienţi, iar presiunea a crescut după izbucnirea pandemiei de COVID-19. Prin extinderea secţiei, capacitatea UPU s-a dublat, fiind asigurate și echipamente medicale suplimentare.

Valoarea totală a investiției este de 7,43 milioane de lei. În urma acesteia, Unitatea de Primiri Urgențe a fost extinsă de la 700 metri la 1.400 metri, iar circuitele medicale au fost reconfigurate pentru a răspunde necesităților actuale.

"Din valoarea totală, în jur de trei milioane de lei este reprezentată de dotarea cu aparatură medicală, începând de la computer tomograf, electrocardiografe, monitoare pentru funcții vitale, injectomate, incubator pentru transportul copiilor etc. până la tot ce înseamnă consumabile și mobilier medical", a precizat președintele CJ Galați, Costel Fotea.

La rândul său, șeful UPU-SMURD Galați, Liviu Trifan, a declarat că extinderea UPU va descongestiona activitatea medicală, dat fiind faptul că noile dotări vor da posibilitatea derulării triajului, investigațiilor, stabilizării și redistribuirii pacienților direct din UPU, fără a mai fi nevoie ca aceștia să fie plimbați de la o secție la alta. De asemenea, Trifan a precizat că, de săptămâna viitoare, UPU-SMURD Galați va beneficia și de o mașină nouă pentru intervenții, rezultat tot al unei investiții a CJ Galați.

Directorul medical al spitalului, dr. Aurelia Romilă, a apreciat că noua unitate reprezintă "o rază de speranță, într-o perioadă de mare suferință", făcând referire la provocarea pe care gestionarea cazurilor de COVID-19 o ridică.

Nu în ultimul rând, dr. Aurel Nechita, decanul Facultății de Medicină din Galați, a arătat că, până la sfârșitul acestui an, va fi finalizată și modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii "Sf. Ioan".

Citit 12129 ori Ultima modificare Sâmbătă, 09 Octombrie 2021 00:41

6 comentarii

 • postat de MS
  Vineri, 08 Octombrie 2021 11:53
  77.111.247.***
  Spor la multe primiri urgențe din rândul vaccinații!!!
  11
  7
  Raportează
 • postat de macarie banu
  Vineri, 08 Octombrie 2021 10:09
  78.96.81.***
  misto faza din poza cu Hai noroc!......baaa mascatilor mascarici.....pai in contextul in care pe acolo sunt vreo trei focare de infectie,chiar daca purtati masti,voi va dati mana ca la sedinta de partid?!......halal
  3
  7
  Raportează
 • postat de Katia
  Vineri, 08 Octombrie 2021 09:14
  95.77.107.***
  De ce politrucii de sinistra prezenta nu ne spun de ce a fost nevoie de modernizare a sectiei UPU nou construite ? Ca doar tot sub conducere lor a fost inceputa, construita si finalizata noua sectie UPU in care nu incapeau ambulantele din motive de dorel ! Sa nu mai spunem de insistenta in penibilul act de taiere a panglicii in gasca, cand un tablou asemanator derulat la Tulcea s fost ironizat si criticat de intreaga societate media. Stie cumva cineva daca pentru inaugurari se ofera pensie speciala ?
  4
  24
  Raportează
 • postat de Marius
  Vineri, 08 Octombrie 2021 08:37
  95.77.107.***
  Un lucru bun / util / normal.

  Faptul ca au obligat personal medical si au "facut baie de multime" in plina pandemie pentru a taia o panglica, este josnic.
  Dar noua ne place spectacolul si ei stiu asta.

  Aici nu a fost pusa poza, dar in cele puse de Fotea se poate vedea ca deabia incap ambulantele pe usa (aceea problema din trecut).
  Ambulanta pentru cazuri multiple o sa "descarce" pacientii tot in parcare.
  Marea investie gandita de aceeasi oameni.
  3
  22
  Raportează
 • postat de Tincuța
  Vineri, 08 Octombrie 2021 02:32
  86.122.130.***
  Ciuma Roșie a venit la oamenii îmbrăcați în Roșu când este Cod Roșu!
  Vă dați seama că suntem într-o situație în care nu mai avem nicio șansă de scăpare!?
  15
  13
  Raportează
 • postat de Ciumul Rosu
  Vineri, 08 Octombrie 2021 01:23
  89.137.30.***
  Cum e posibil sa faca ciuma asa ceva? Sigur sunt niste oameni frumosi si liberi incarcati de ethos local care au facut de fapt tot dar pentru ca sunt generosi si modesti au plecat sa faca binele si prin alte locuri si au ramas oamenii rai pesedisti sa spuna ca ei au facut.
  3
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.