Tutun și canabis, pe filiera Suceava - Galați. Descinderi în forță la contrabandiștii de țigări

Tutun și canabis, pe filiera Suceava - Galați. Descinderi în forță la contrabandiștii de țigări
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O rețea cu un an vechime pe piața traficului de tutun a fost destructurată miercuri, 17 noiembrie, în urma a zeci de percheziții, care au avut loc în mai multe județe ale Moldovei, printre care și Galați. Polițiștii și procurorii Antimafie a avut în vedere o grupare care se ocupa cu importul de tutun pe la punctele de trecere a frontierei din nordul Moldovei. La percheziții au fost găsite țigări, bani și stupefiante.

Gruparea avută în vedere de ancheta DIICOT Galați ar fi luat ființă în urmă cu un an și ar fi funcționat în sistem piramidal, pe ruta Suceava - Iași - Galați. Filiera s-a dezvoltat cu atribuții precise, susțin anchetatorii, care au stabilit că o parte a membrilor se ocupau cu aducerea în țară a țigărilor de contrabandă din Ucraina, pe la frontiera din nordul Moldovei, în timp ce alții depozitau marfa și o distribuiau ulterior, în locații din județele Iași și Galați. La acest moment, procurorii susţin că metoda prin care tutunul a fost adus atâta timp în România fără a fi descoperit la graniță a fost "eludarea controlului de frontieră". "După introducerea pe teritoriul României, țigările erau depozitate de către membrii grupului infracţional organizat, la locaţii situate pe raza judeţului Suceava, de unde erau preluate de către liderul grupării şi transportate la diverse locaţii din judeţele Iaşi şi Galaţi, administrate de alţi membri ai grupului infracţional, care gestionau activitatea de distribuţie a acestora", au precizat procurorii DIICOT Galați, printr-un comunicat dat publicității la finalizarea celor 23 de percheziții, desfășurate simultan miercuri, 17 noiembrie, în cele trei județe.

Descinderile, la care au participat și polițiști de frontieră și jandarmi, s-au soldat cu confiscarea a 14.285 de pachete de țigări, a sumelor de 354.450 de lei şi 64.200 de euro, a două autoturisme, precum și a 800 de grame de canabis. 35 de persoane au fost duse la audieri, la DIICOT Galați, anchetatorii urmând a stabili implicarea fiecăreia în rețeaua anchetată. În funcție de concluzii, se vor lua măsurile legale.

Citit 426 ori Ultima modificare Joi, 18 Noiembrie 2021 18:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.