Zeci de mii de gălățeni, așteptați să se vaccineze gratuit împotriva gripei

Zeci de mii de gălățeni, așteptați să se vaccineze gratuit împotriva gripei
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

"De ce să ne temem de COVID-19, când este doar o simplă gripă?". În ultimii doi ani, ne-a fost dat să auzim de nenumărate ori această afirmație. Dincolo de absurdul comparației, deoarece COVID-19 a dovedit până acum că nu este doar o "simplă gripă", însăși alăturarea termenilor "simplă" și "gripă" dovedește ignorarea unei realități cât se poate grave.
Gripa nu este o simplă răceală. În urmă cu doi ani, unu din trei adulți diagnosticați în România cu gripă a avut nevoie de spitalizare, pentru tratament. La fel ca în cazul COVID-19, și când vine vorba de gripă, vaccinul este cea mai eficientă metodă de a evita îmbolnăvirea. Zeci de mii de gălățeni din categoriile de risc pot beneficia de vaccinare antigripală gratuită, în acest sezon rece.
Județul Galați a primit marţi 22.655 de doze de vaccin antigripal. În total, de la începutul sezonului rece, Ministerul Sănătății a trimis către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Galați 64.475 de doze de vaccin antigripal. "În urma catagrafierii făcute în județul Galați, au fost solicitate de la Ministerul Sănătății (MS) 76.934 de doze de vaccin antigripal. Acest vaccin poate fi folosit pentru imunizarea împotriva gripei a persoanelor din categoriile de risc. Mai ales în contextul în care, în această perioadă, virusurile gripale circulă alături de SARS-CoV-2, vaccinarea antigripală este foarte importantă, deoarece ne ferește de infecția concomitentă cu cele două tipuri de virusuri", a precizat Liliana Iordăchescu, purtătoarea de cuvânt a DSP Galați.
Campania de vaccinare antigripală gratuită se desfășoară prin rețeaua cabinetelor de medicină de familie din județul Galați. Potrivit legii, copiii, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, femeile gravide, bolnavii ce suferă de afecțiuni cronice, personalul sanitar şi persoanele instituționalizate pot beneficia de vaccinare gratuită împotriva gripei, în fiecare sezon rece.
Gripa este o boală care adesea duce la complicații. În unele cazuri, infecția poate fi mortală, iar principalele grupe de risc sunt reprezentate de bătrâni, bolnavi cronic, femei gravide şi copii, avertizează medicii. Vaccinul antigripal este cea mai eficientă modalitate de protecţie împotriva îmbolnăvirilor de sezon.

Citit 1380 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Decembrie 2021 13:51

4 comentarii

 • postat de Raceala, gripa, covid
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 17:59
  89.137.231.***
  Cummm?!!!!! A aparut gripa sau doar e asa o preventie? Stiti care e diferenta dintre gripa si covid?
  2
  1
  Raportează
 • postat de Unde sunt tichetele de masă, la vaccinare ?
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 14:33
  109.166.130.***
  Sincer, nu mă vaccinez, pentru că s-au promis vouchere, tichete de masa la vaccinare și nu sunt la centrele de vaccinare, ba mai au restanțe de dat, tocmai din Septembrie. Așa că nu mă vacinez, promisiuni guvernamentale mincinoase, logic, vaccinuri mincinoase, tot de la guvern implementate.
  2
  0
  Raportează
 • postat de Mishu
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 08:13
  89.136.5.***
  "...principalele grupe de risc sunt reprezentate de bătrâni, bolnavi cronic, femei gravide şi copii, avertizează medicii" Atunci, ceilalți oameni de ce sunt obligați ("constrânși") ??? Întreb și eu pentru un prieten
  9
  6
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 08 Decembrie 2021 06:34
  82.79.132.***
  Iar aveti treaba, sosocarilor ! Stai putin, nu spuneati ca gripa se vindeca tot cu ANTIVIRALUL ala de UZ VETERINAR, remdesivir parca ii spune ? De ce sa previi prin vaccinare, ca orice om rational, cand poti sa mori in sinea ta, de preferinta acasa ca te omoara oxigenul de la ATI ?
  7
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.