Eminescu, renăscut. Omagiu tradiţional la statuia Poetului (FOTO)
Foto: Victor Cilincă

Eminescu, renăscut. Omagiu tradiţional la statuia Poetului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

O copiliţă gingaşă, micuţă recitatoare, dar şi doi gălăţeni venerabili, care au dorit să intervină, din public, cu creaţii proprii dedicate Poetului, au salutat, alături de scriitori gălăţeni, autorităţi municipale şi judeţene şi manageri ai unor instituţii de cultură, tradiţionala omagiere a lui Mihai Eminescu, în faţa primei statui din ţară a Poetului, din parcul care îi poartă numele.

Sâmbătă, 15 ianuarie, dimineaţă, reprezentanţi ai Primăriei au împărţit în public flori care să fie depuse la picioarele Statuii. Mulţi participanţi au venit însă cu bucheţelele lor. Au depus coroane de flori Consiliul Judeţan, Primăria municipiului, Biblioteca Judeţeană "V. A. Urechia", Centrul Cultural "Dunărea de Jos". Evenimentul a fost inițiat și organizat de Biblioteca "V. A. Urechia", Consiliul Județean, Primăria municipiului și Direcția Județeană pentru Cultură, cu sprijinul Centrului Cultural "Dunărea de Jos", al unităților de învățământ gălățene, împreună cu Filiala Uniunii Scriitorilor din România. Amfitrion al relaxantei întruniri a fost Corina Dobre, managerul bibliotecii.

Au recitat şi citit din creaţia proprie sau din cea eminesciană sau au vorbit despre opera complexă eminesciană membri ai Filialei Sud-Est a Uniunii Scriitorilor, în prezenţa preşedintelui acesteia, poeta Florina Zaharia. Criticul şi scriitorul A. G. Secară, bibliotecar, a evocat în deschidere "cea mai fericită zi din viaţa lui Eminescu", cea a întâlnirii cu Veronica. Au avut intervenţii aplaudate prof. univ. dr. şi traducător Carmen Andrei, poeţii Valeriu Valegvi - care îşi lansase volumul de versuri la Bibliotecă, tot cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, Luminiţa Potârniche, Vera Crăciun şi subsemnatul. Cu sprijinul poliţiştilor (unii au depus şi flori), au fost respectate şi regulile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în public. În continuare, la sediul Centrului Cultural "Dunărea de Jos", manifestările au continuat cu o lansare de carte.

Explicaţii foto:

1. Publicul a răbdat soarele cu dinţi, de dragul Poeziei

2. A recitat şi o micuţă din generaţia ce va continua să-l iubească şi să-l respecte pe Eminescu

3. "Gazdele" evenimentului

Citit 1583 ori Ultima modificare Luni, 17 Ianuarie 2022 22:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.