A fost odată Golania

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Simpozion la Cahul: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a sprijinit organizarea simpozionului „Anul 1940 în istoria românilor”, eveniment ce a avut loc la Cahul, în Basarabia. Universitatea „B.P. Hasdeu” din oraşul Cahul, a reunit istorici din România şi Republica Moldova, care au dezbătut evenimentele ce au marcat viaţa românilor din  Basarabia, din perspectivă ştiinţifică, precum şi efectele pe care acestea le-au avut asupra istoriei românilor.

* Congres: Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale va organiza, în perioada 30 iunie – 4 iulie, Congresul Mitropoliei, la sediul reşedinţei mitropolitane din Limours (Franţa).

* Din Spania la Miss Diaspora 2010: Concursul Miss Diaspora 2010 desfăşurat la Mangalia în vara aceasta e pe ultima sută de metri. Dacă anul trecut Casa România din Catalunia a organizat o gală: „Miss Românca din Catalunia 2009” pentru desemnearea celei mai frumoase românce din nordul Spaniei, anul acesta Miss Alicante din 2007, Daniela Ciucă, a fost aleasă de către Centrul Cultural Român din Barcelona şi Casa de Modă Augustin & Came Fashion din Castellon pentru a-i reprezenta pe românii de aici la Mangalia, din cauza faptului că şi românii din Spania sunt victime ale crizei financiare.

Momentan, problemele sociale ale românilor sunt mai importante.  Eleva Daniela Ciucă, originară din Târgovişte, iubeşte patinajul, actoria şi călătoriile, vorbeşte patru limbi diferite (engleza, spaniola, româna şi franceza) şi  este deja fotomodel.

* Festivalul Oralităţii Populare din Torino: Asociaţia culturală Bucovina participă sâmbătă, 19 iunie, la o serie de activităţi în cadrul Festivalului Oralităţii Populare din Torino.

* „Momente de aur” cu Amza Pellea: În această lună, românii din Oslo care iubesc filmele au posibilitatea să vizioneze joi, 24 iunie, la sediul Ambasadei României din capitala Norvegiei o peliculă românească, de data aceasta fiind vorba despre filmul ”Momente de aur” – Amza Pellea (Televiziunea Română).

* Piaţa Universităţii, celebrată la Praga: Institutul Cultural Român din Praga organizează, în perioada 19 iunie – 22 iulie, programul „A fost odată Golania”, prin care marchează împlinirea a 20 de ani de la demonstraţia-maraton din Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Manifestaţia reprezintă un eveniment extrem de însemnat al istoriei post-revoluţionare a României, testul de maturitate al societăţii civile româneşti, expresia de necontestat a aspiraţiilor către o democraţie autentică, a poziţiilor ferm anticomuniste şi antidictatoriale ale intelectualităţii româneşti. Programul pregătit pentru publicul ceh conţine concerte, expoziţii şi proiecţii de film.

Citit 635 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.