Evacuare forţată din ruinele pzzeriei Da-Isi

Evacuare forţată din ruinele pzzeriei Da-Isi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Giovani Panetta, imprena cu fiica sa, Monica, de 18 ani si mama acesteia, Mihaela Nedelcu, au fost evacuati, astăzi, la prânz, de echipa de intervenţii a Poliţiei Locale Galaţi din clădirea cu etaj în care se baricadaseră, în speranţa că Primăria va opri acţiunea de demolare a clădirii. În ciuda protestelor familiei Panetta, poliţiştii i-au luat pe sus, în ţipetele femeilor şi zgomotul utilajelor de demolare.

Momentul evacuării cu forţa a persoanelor din clădire a creat o adevărată mică revoltă pe stradă, un grup de cetăţeni huiduind şi proferând injurii la adresa Primăriei Galaţi. Acţiunea de evacuare a avut loc în prezenţa unei ambulanţe cu echipaj pe ea, a reprezenaţailor ISU, dar şi a celor de la Protecţia Copilului, întrucât Panetta are trei copii, din care doi minori. 

În prezent, angajaţii Primăriei continuă acţiunea de demolare a clădirii. După ce microbuzul cu membrii familiei Panetta a părăsit zona, aici a ajuns şi viceprimarul Nicuşor Ciumacenco. Acesta a explicat oamenilor nemulţumiţi că demolarea nu face decât să respecte legea şi decizia instanţei. Viceprimarul a spus că regretă că s-a ajuns aici, dar că a aşteptat până în ultimul moment ca cei în cauză să părăsească de bunăvoie clădirea.  

Reamintim că săptămâna trecută, Primăria municipiului Galaţi a început acţiunea de demolare a unei clădiri cu etaj, ridicată lângă Biserica Mavramol – monument istoric aflat pe lista UNESCO – şi în care a funcţionat o pizzerie, a investitorului italian Giovani Panetta.

Clădirea a fost însă ridicată ilegal pe domeniul public, fără autorizaţie de construcţie,  existând chiar şi o decizie judecătorească, din 1994, de demolare a construcţiei,. După ce 17 ani, Primăria Galaţi nu a pus în aplicare decizia judecătorească, la începutul acestei veri, preotul paroh al Bisericii Mavramol, împreună cu enoriaşii au făcut un protest de stradă, cerând autorităţilor să respecte legea şi să demoleze clădirea, ridicată pe locul fostului cimitir al bisericii în care erau îngropaţi călugării. Pe de altă parte, investitorul italian a declarat mereu că a cumpărat clădirea, în 2000, de bună credinţă, fără ca vreo autoritate să îi spună că ar exista litigii legate de ea.

Din această cauză, dar şi pentru că italianul susţine că în aceeaşi pizzerie are şi domiciliul, Panetta a refuzat să părăsească clădirea chiar şi ieri, când a început demolarea propriu zisă a imobilului. Din aceeaşi cauză, itaianul a anunţat  luni că intră în greva foamei.

Citit 1420 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.