Zece mici hocheişti din Ucraina se antrenează la Galaţi

Zece mici hocheişti din Ucraina se antrenează la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Zece copii din Ucraina, aflați cu părinții în Brăila și Galați, își pot continua antrenamentele la hochei la Patinoarul ”Dunărea” din Galați. Aici, copiii fugiți din calea războiului primesc tot sprijinul conducerii CSM Dunărea Galați, care deja are în gazdă două familii de ucraineni cu doi copii.

Președintele clubului gălățean, Cristinel Munteanu, ne-a declarat: “Micii hocheiști din țara vecină, beneficiază de experiența  a trei antrenori ucraineni: Evgheni Pisarenko, precum și a altor doi antrenori, cu contract de voluntariat: Emelianenko Evgheni și doamna Aliona Donika (soția unui fost jucător al nostru, la CSM Dunărea), dânsa având doi copii hocheiști la clubul nostru. Este un mare avantaj pentru viitorii hocheiști că li se vorbește în limba maternă și nu este nicio problemă dacă vor mai veni la antrenament și alți copii din Ucraina”.

Altfel, un puști ucrainean de 14 ani se pregătește în bazinul de la Baia Comunală. El a fost primit cu brațele deschise de antrenorii Mihaela Hodină, Mihaela Bârligea și de tinerii sportivi de la CS Municipal. Săptămâna viitoare va sosi în Galați, președintele Federației Române de Natație, Camelia Potec, care va aduce un grup de copii ucraineni, plus echipamente și ajutoare.

 

Citit 1256 ori Ultima modificare Vineri, 18 Martie 2022 23:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.