ANM: Vreme în răcire accentuată. Cum va fi la Galați

ANM: Vreme în răcire accentuată. Cum va fi la Galați
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de intensificări temporare ale vântului, ninsori la munte, vreme în răcire accentuată, valabilă în toată ţară de sâmbătă, ora 12,00, până luni, la ora 10,00.

În intervalul menţionat, local şi temporar vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45-55 km/h, iar izolat peste 60 km/h. Va ploua în toate regiunile şi pe arii restrânse, în sudul şi sud-estul ţării, se vor acumula cantităţi de peste 15-20 l/mp, iar pe parcursul zilei de sâmbătă vor fi şi manifestări de instabilitate atmosferică. La munte treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent, iar pe creste rafalele vor depăşi 65-70 km/h, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada.

Valorile termice vor fi în scădere semnificativă, astfel că duminică, vremea va fi deosebit de rece în toată ţara. La începutul săptămânii viitoare vremea se va menţine deosebit de rece şi va continua să ningă, în special la munte.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, ANM va actualiza această informare.

Răcire și la Galați

În acest weekend, cerul va fi predominant înnorat, șansele de precipitații sunt de circa 85 la sută, iar temperaturile vor începe să scadă accentuat.

Potrivit meteorologilor, temperatura va atinge valoarea maximă de 22 grade Celsius, iar pe timpul nopții, mercurul în termometre va coborî până la circa 4 grade Celsius. Vântul va atinge o viteză de până la 23 kilometri pe oră. Presiunea atmosferică va oscila în jurul valorii de 760 mm coloană de mercur, iar umiditatea nu va depăși 77 la sută.

(Informaţii preluate din surse online)

Citit 792 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Aprilie 2022 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.