Jurământ festiv pentru cei mai tineri pompieri

Jurământ festiv pentru cei mai tineri pompieri
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

După mulți ani în care depunerea jurământului de credință a noilor cadre militare s-a derulat în cerc restrâns, fără festivitățile obișnuite pentru acest ceremonial, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați a reluat în acest an vechea tradiție, pentru a le da prilejul proaspeților militari intrați în rândul salvatorilor, cât și familiilor acestora să fie împreună într-un moment unic și emoționant. Vineri, 27 mai, 47 de cadre militare și soldați gradați profesioniști, recent încadrați la ISU Galați, s-au aliniat în formație și au rostit la unison, în fața celor apropiați și a oficialităților locale, jurământul de credință față de patrie. Momentul a fost punctat de comandantul unității, care le-a pus în vedere noilor recruți importanța misiunii pe care și-au asumat-o. “Felicitări, dragi colegi! Să fiți loiali acestui jurământ și să purtați cu onoare haina militară pe care ați ales să o îmbrăcați. Din acest moment, vă aflați în serviciul cetățeanului și al comunității și sunteți obligați să cunoașteți temeinic și să aplicați întocmai regulamentele militare, să fiți model de corectitudine, să respectați întocmai drepturile și libertățile cetățenilor”, le-a transmis col. Ion Toma, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați. 


Citit 1151 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Mai 2022 20:24

1 comentariu

 • postat de Neamtu
  Sâmbătă, 28 Mai 2022 16:54
  95.77.107.***
  Speram sa fie angajati pe bune si merite reale nu pe spagi cum se intampla in toata tara. Asta daca exista interese de a angaja profesionisti intr-un domeniu relativ important pentru societate.
  0
  1
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro