Camionul Armatei - răsturnat pe dig

Camionul Armatei - răsturnat pe dig
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cinci militari spitalizaţi *  Şoferul camionul nu a mai încăput pe dig, militarul estimând incorect distanţa dintre autospecială şi o maşină particulară, care circula din sens opus *

Transportând 12 militari, un camion al Ministerului Apărării s-a răsturnat ieri, la ora 10,30, din cauza manevrării necorespunzătoare. Astfel, conform surselor, camionul rula pe buza digului, maşinii fugindu-i, la propriu, pământul de sub roţi.

Informaţiile obţinute arată că datorită profilelor de pe camion - profile acoperite cu prelată - pasagerii din camion nu au avut un impact extrem de dur cu solul în momentul rostogolirii autospecialei, prelata preluând din şoc.

„Accidentul nu s-a petrecut pe un drum public, el neputând fi clasificat ca accident rutier”, a declarat comisarul Viorel Cojocaru, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi.

Spitalizaţi de urgenţă

Ajuns la faţa locului, pe digul de la Giurgiuleşti, Ştefan Gohoreanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi detaliază:

„Autospeciala unei unităţi militare din Galaţi circula dinspre Şiviţa către digul care duce spre Giurgiuleşti. Întâlnindu-se cu un autoturism particular care venea din sens opus, şoferul camionului nu a estimat corect distanţa dintre maşini, camionul ajungând prea aproape de buza digului şi răsturnându-se”.

„Din cei 12 militari, cinci au fost uşor răniţi, fiind luaţi cu ambulanţele şi internaţi în spital. Cercetările continuă, pentru stabilirea cu exactitate a condiţiilor în care s-a produs accidentul. Putem însă spune cu certitudine că şoferul autoturismului particular nu este vinovat de producerea evenimentului”.

Transportaţi imediat cu ambulanţele la Spitalul de Urgenţă Galaţi, militarii au fost împărţiţi – doi au rămas la Urgenţe-Chirurgie, doi - în serviciul Stabilizare şi unul - la Ortopedie.

Citit 1454 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.