Străinii, obligați să își schimbe actele de rezidență

Străinii, obligați să își schimbe actele de rezidență
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform celor mai noi prevederi legislative adoptate de Guvern în privința regimului străinilor în România, a fost instituit un termen până la care străinii care provin din state non-UE, dar sunt membri de familie ai unor cetățeni români, sunt obligați să își schimbe documentele. Este vorba de 3 august 2023, chiar și în situația în care valabilitatea actelor depășește această dată. Obligativitatea a fost instituită prin HG nr. 743/2022 pentru modificarea și completarea unor acte normative privind documentele de ședere eliberate cetățenilor Uniunii Europene și membrilor de familie ai acestora, precum și în domeniul străinilor, publicată în Monitorul Oficial pe 6 iunie 2022. 

”Noul act normativ prevede atât stabilirea formei și conținutului certificatului de înregistrare şi ale cărţii de rezidenţă permanentă care se eliberează cetăţenilor statelor membre ale Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi cetăţenilor Confederaţiei Elveţiene, precum şi ale cărţii de rezidenţă şi ale cărţii de rezidenţă permanentă care se eliberează membrilor de familie ai acestora, cetăţeni ai unor state terţe”, au explicat reprezentanții Inspectoratului General pentru Imigrări. 

Conform documentului, se stabilește și posibilitatea expedierii prin curierat a cărților de rezidență, condițiile de prelevare a datelor biometrice în vederea emiterii cărților de rezidență, precum și elemente referitoare la stocarea și distrugerea acestora.

Citit 662 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2022 10:46

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.