O aniversare cu foștii colegi din Combinat, după 27 de ani de pensie

O aniversare cu foștii colegi din Combinat, după 27 de ani de pensie
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

Este o obișnuință ca în fiecare an să ne sărbătorim zilele de naștere. Anul acesta, de comun acord cu familia, am hotărât să facem o schimbare şi să sărbătoresc împreună cu foști colegi de serviciu, electricieni, ca și mine, la Uzina de Piese de Schimb a Combinatului Siderurgic Galați (acum Liberty Steel Galați). Iar din acest punct au început întrebările. Unde și când, pe cine invităm, câţi bani putem aloca, cum ne organizăm pentru ca totul să fie o reușită, ținând cont că împlineam și 27 de ani de la ieşirea la pensie... Aniversarea în sine avea o altă turnură, pentru că nu mai participau copiii și rudele apropiate, ci trebuiau să vină numai foști colegi de serviciu, cu care nu mă mai văzusem din 1995.

Am stabilit ordinea de bătaie, dar n-a fost deloc ușor, deoarece despre unii nu mai știam nimic - dacă trăiesc, unde locuiesc, dacă au telefoane. Am apelat la cei cu care mă mai întâlneam ocazional prin oraș. Telefoane peste telefoane... până când i-am descoperit pe toți. De un real ajutor mi-au fost Valerică și Mihai, care au obținut multe din numerele de telefon. Într-un final, am reușit să vorbesc cu toţi personal, iar acceptul a fost unanim.

A venit și Ziua cea Mare! Am ajuns primul, pentru a nu rata întâlnirea cu fiecare în parte, având ceva emoții, deoarece presupuneam că nu vor reuși să vină toți. Am aflat ulterior că ei erau deja pe bănci, la "Păpădie", așteptând un timp pentru a ajunge și ultimul din grupă, în timp ce eu așteptam cu nerăbdare în fața localului. În sfârșit au apărut! Am început prezentările și, mare surpriză, din toți, doar pe 2-3 i-am recunoscut! De 27 de ani nu-i mai văzusem! Care mai de care mai schimbat, cu burtă, cu barbă, cu părul alb, cu vocea schimbată!

Treptat, atmosfera s-a destins, culminând cu deschiderea sticlei de șampanie. S-au depănat amintiri din timpul serviciului la Combinat și fiecare şi-a povestit preocupările de zi cu zi, ca pensionar. Unii își cresc nepoții, unii merg la tratament... Mai toți au, însă, probleme de sănătate, mai mici sau mai mari.

Am cântat "La Mulți Ani!", ne-am felicitat, ne-am îmbrățișat, am făcut poze. "Ai făcut o treabă fenomenală!", a spus unul dintre colegi, iar un altul a adăugat: "Trebuie să mai organizăm aşa ceva".

Citit 10311 ori Ultima modificare Vineri, 10 Iunie 2022 13:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.