Șoferii gălățeni au început protestele în benzinării

Șoferii gălățeni au început protestele în benzinării
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Astăzi, 15 iunie, zeci de șoferi gălățeni au început și ei protestele în benzinării, împotriva exploziei prețurilor la benzină și motorină.

Organizându-se prin intermediul rețelelor sociale, gălățenii au ales câteva „benzinării-cheie” din oraș, prima aleasă fiind, astăzi, stația Mol de pe bulevardul Coșbuc.

Oamenii au alimentat de sume infime, de maximum 1-2 lei, iar apoi au achitat cu cardurile. Comisioanele percepute de bănci la astfel de tranzacții sunt mai mari decât suma plătită.

Protestatarii s-au purtat foarte civilizat, au alimentat, au achitat, apoi ți-au spălat parbrizele, au mers la toalete sau și-au luat câte o cafea, întârziind cât au putut de mult operațiunile de alimentare.

Protestele șoferilor din Galați se pare că vor continua și în zilele următoare, când le va veni rândul benzinăriilor Rompetrol de pe Domnească și Oțelarilor, Petrom de pe Saturn, OMV de pe Drumul de Centură și Lukoil din Micro 13.

„Hai, Galațiule, și noi! Se poate! Avem nevoie de câte 10-15 mașini în fiecare benzinărie «cheie» din oraș:

- 15 iunie Mol Coșbuc

- 16 iunie Rompetrol Domnească

- 17 iunie Rompetrol Oțelarilor

-18 iunie Petrom Saturn

- 19 iunie OMV Centură

- 20 iunie Lukoil M13.

E foarte simplu! Tot ce trebuie să faceți este să alimentați de 1 leu! Și să achitați cu cardul (pentru ca banca să le ia un comision cât mai mare), după care să vă faceți de treabă prin benzinărie (spălați geamul, mergeți la baie etc.), iar procesul se repetă.

TREBUIE SĂ EXISTE O SCHIMBARE! Iar acea schimbare trebuie să înceapă cu noi. Cei mai mulți dintre noi depindem de acea mașină, iar prețul carburantului nu ar trebui să ne facă să o lăsăm acasă. Așa că haideți să facem o schimbare!”, se afirmă într-una din mobilizările de pe rețelele sociale.

Proteste similare au avut loc în numeroase orașe din țară, cum ar fi Oradea, Pitești, Tg. Jiu, Constanța, Botoșani etc.

Sursa foto: Facebook/Curățăm Galațiul

Citit 2897 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iunie 2022 18:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.